Talentvolle pianiste Ischico Velzel bij Podium Acanthus in Doesburg

Op zondagmiddag 3 september tijdens de Culturele zondagmiddag start het nieuwe seizoen bij Podium Acanthus te Doesburg. De talentvolle pianiste Ischico Velzel treedt dan op met een gevarieerd programma.

Dit programma bestaat uit vier composities van bekende componisten. Als eerste klinkt een levendig en ook intiem deel uit Beethoven’s Sonate opus 90, gevolgd door een onstuimige Ballade van Chopin.

Daarna volgen drie Preludes van de Poolse componist Karol Szymanowski. Hij was een laat romanticus die zich liet beïnvloeden door het impressionisme. Tot slot klinkt Sergej Rachmaninov. Hij was zelf een uitstekend pianist, die al zijn pianocomposities zelf speelde. Zijn bekende Moments Musicaux zijn sfeervol en onstuimig, een feestelijke afsluiting van het concert.

Ischico Velzel begon al jong met piano spelen. Zij werd als 15-jarige toegelaten tot de Jong Talent klas van het conservatorium Amsterdam. Zij kreeg daar les o.a. van Jacques Hendriks. Momenteel studeert ze aan het ArtEZ conservatorium bij Frank Peters. Daarnaast is zij aangenomen op het conservatorium El Liceu in Barcelona voor de komende maanden bij de pianist Albert Attenelle.

Ischico geeft regelmatig concerten en heeft diverse masterclasses gevolgd bij bekende pianopedagogen. Het pianoduo Florence en Ischico is geselecteerd voor de Pianoduo Academie waar zij als duo worden gecoached.

Ischico heeft ook affiniteit met lichte muziek. Zij was een keer te gast bij Matthijs van Nieuwkerk bij De wereld draait door. Met haar broer Tadjiro vormt zij een duo voor jazz saxofoon en piano.

Programma 3 september 2017. Pianiste Ischico Velzel

* Ludwig van Beethoven                    – Sonate Opus 90. Deel 1

(1770-1827)

* Frédéric Chopin                                    – Ballade No. 3 in As

(1810-1849)

* Karol Szymanowski                                    – Preludes, Opus 1, No 1, 5 en 7

(1882-1937)

* Sergej Rachmaninov                                    – Moments Musicaux Opus 16, No 5 en 4

(1873-1943)

De concerten zijn om 13.30 uur en om 15.00 uur. Een concert duurt ongeveer een half uur. Tijdens de concerten geen inloop.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑