De Gasthuiskerk Doesburg staat aan het begin van het eerste lustrumjaar. Dat bijzondere feit wordt gevierd met een aantal grote namen in de programmering. Wat te denken van Sonja Barend (foto), Özcan Akyol, Kiki Schippers, Peter Buwalda en Iris Hond. Ook voor muziek en lokale activiteiten is (uiteraard) plaats.

Zondag 2 september trapt Gasthuiskerk Doesburg het culturele seizoen af. Dat is bijna exact vier jaar na de opening op 29 augustus 2014. Het seizoen 2018/2019 wordt dus het vijfde jaar, een lustrum.

Cabaret
In de eerste seizoenshelft is al direct een aantal grote namen te gast. Sonja Barend, Özcan Akyol, Kiki Schippers, Peter Buwalda en Iris Hond brengen cabaret, informatie en literatuur van landelijk topniveau naar Doesburg.

Informatieve evenementen
Op het programma echter ook informatieve evenementen en typisch Doesburgse activiteiten. In november is er een Alzheimercafé, cardioloog Pim van Lommel geeft een lezing over buitengewone bijna dood-ervaringen en theatergroep Mijnheer Monster is terug met de kindervoorstelling De Gruffalo.

Muziek
Uiteraard is er in het nieuwe seizoen opnieuw veel aandacht voor muziek. De Doesburgse Singalong staat in oktober in het teken van muziek van eigen bodem en Zwaan Stam komt in de december terug met de Christmas Singalong.

Doesburg Jazz
Maandelijks terugkerend zijn evenementen als het Leescafé en het Jazzcafé, het Gasthuiskerk Gitaristenpodium, de open podia tijdens de Culturele Zondagen en in november de deelname aan Doesburg Jazz.

In augustus wordt de nieuwe programmafolder huis-aan-huis verspreid. Online is deze nu al te bekijken. Op de website van Gasthuiskerk Doesburg is het volledige programma te bekijken.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.