De Doesburgse stadsorganist Wilbert Berendsen trapt de 47e editie van de zomeravond orgelbespelingen van StiDoMu af. Donderdag 19 juli speelt hij werken van de componisten César Franck, Louis Vierne en Maurice in de Grote of Martinikerk in Doesburg.

De zomeravond orgelbespelingen bestaat uit een reeks van negen wekelijkse bespelingen. Organisten uit het hele land voeren een gevarieerd programma uit, waarbij het grote Walcker-orgel centraal staat.

StiDoMu
Wilbert Berendsen, stadsorganist en organist van de Grote of Martinikerk, opent de serie met werken van de componisten César Franck, Louis Vierne en Maurice Duruflé.

Het concert start donderdag 19 juli om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. De entree bedraagt 12 euro, donateurs van StiDoMu betalen 10 euro. Voor jeugd tot 18 jaar is de toegang gratis.

Kaarten
Kaarten zijn te bestellen via de website van StiDoMu, daar kun je ook terecht voor verdere informatie. Voor en na het concert is er gelegenheid tot het nuttigen van een drankje.

Donderdag 13 september wordt de 47e editie afgesloten met een orgelimprovisatie bij een historische, stomme film.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.