Monumentenvereniging Doesburg houdt op maandag 10 april de eerste van twee thema-avonden over het duurzamer maken van monumentenpanden. In de foyer van Gasthuiskerk Doesburg staat vanaf 20.00 uur isolerende beglazing centraal.

Marinus Lenselink van de Gemeente Doesburg, spreekt over de regelgeving van de gemeente bij het vervangen van kozijnen en glas in historische vensters. Dirk Boersma van het Vakwerkhuis in Woudenberg verzorgt een lezing met als titel Monument en glas.

Vanuit zijn ervaring met alle merken en typen monumentenglas geeft Boersma informatie en adviezen over het vervangen van het glas in een historisch pand. Hij kent de voordelen en de nadelen van de verschillende soorten beglazing en geeft objectieve informatie.

Boersma beantwoordt vragen en hoopt ook dat bewoners hun eigen ervaringen willen delen. Voor de leden van de monumentenvereniging kost de avond 5 euro. Omdat de informatie ook van belang is voor monumenteneigenaren die geen lid zijn van de vereniging of die niet in de Doesburg wonen worden ook die uitgenodigd. Zij betalen 7,50 euro.

Aan het tijdschrift Herenhuis was in 2015 een speciale informatieve bijlage toegevoegd van 25 pagina’s over het thema Monument en glas. Deelnemers krijgen hiervan een exemplaar.

Om tevoren te weten hoe groot de belangstelling is wordt deelnemers gevraagd hun komst te melden via info@monumentenverenigingdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig