Zaterdag 8 en zondag 9 april staan traditioneel weer in het teken van het Nationaal Museumweekend. Ook Streekmuseum De Roode Tooren in Doesburg is weer een van de deelnemers.

Zestig jaar geleden was het de laatste rit van de stoomtram in onze regio en ook in de stad Doesburg. Nu is het de allerlaatste gelegenheid om kennis te nemen van de boeiende expositie onder de titel ‘De stoomtram in Doesburg, 1881-1957’.

Een zeer bijzonder overzicht van de geschiedenis van de Geldersche Stoomtramweg Maatschappij. Prachtig beeldmateriaal en objecten geven een indruk van het ontstaan, de vele locomotieven, de stations en halteplaatsen, de tragische ongevallen en personeel.

Tevens wordt er een bijna 30 minuten durende film vertoond. Prachtige beelden uit inmiddels lang vervlogen tijden.

Inmiddels is de tentoonstelling door meer dan 8.000 personen bezocht. Wellicht dat er nog velen zijn die deze laatste gelegenheid willen aangrijpen om een bezoek te brengen aan De Roode Tooren.

Zaterdag 8 april is het museum geopend van 11.00 tot 17.00 uur en zondag 9 april van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.