In de zomer van 2017 heeft Gasthuiskerk Doesburg een aantal bijzondere activiteiten in petto. Zoals op 4 juni als er een extra expositie, een bijzondere stadsvertelling en een extra open podium is tijdens de Doesburgse Culturele Zondag.

Ineke van Elk maakte een documentaire over de gezondheidszorg in Doesburg. Haar videofilm vertelt het verhaal van het ontstaan van die Doesburgse gezondheidszorg, de eerste geneesheer uit Doesburg, het ziekenhuis en de opheffing ervan.

In interviews komt onder andere een aantal oud-Doesburgers aan het woord. Zij lagen ooit in dit ziekenhuis en delen hun ludieke verhalen en mooie Doesburgse herinneringen. Van Elk geeft zelf een korte introductie op de film, die zij maakte in samenwerking met LiViPro.

De laatste expositie van het seizoen wordt op de eerste zondag van juni opnieuw verzorgd door leerlingen van de Doesburgse kunstenaar Ad van den Brink. Van den Brink had tot tot 3 jaar geleden Galerie 8’r op de Paardenmarkt, maar is nu te vinden op het Gildehofje aan de Meipoortstraat.

Van den Brink is oprichter van de culturele route en al 50 jaar beroepskunstenaar. De leerlingen die in juni exposeren zijn Marja Kieviet, Jeanne Slijkoord en Menno Bezemer.

Wie wil meedoen een het open podium of de jamsessie in Gasthuiskerk Doesburg kan gewoon langskomen. Iedereen is welkom. Breng je instrument en/of (blad)muziek mee. Het programma is onderdeel van de Culturele zondag in Gasthuiskerk Doesburg en ziet er op 4 juni – in grote lijnen – als volgt uit:

The Other Way Around: Joren Strijbos en Huig Bergsma spelen eigen werk op akoestische gitaar, cajon en zang. Mankes: Selma & Johan Mankes, Mankes 3 met gitaar, zang, drums; Mankes brengt eigen werk. Taggi Eenstroom, ondersteund door de Gasthuiskerk sessieband met folksongs. Jeroen Langerak, ondersteund door de Gasthuisker sessieband met jazz classics.

 Na ongeveer 1 uur is er een pauze.

Daarna zijn er op 5 juni meteen 2 niet te missen evenementen. Om 11.00 uur start het ZOOM! Festival 2017, en ‘s avonds is de première van het Folkcafé in de foyer met de Ierse singer-songwriter Actor Actor.

Op 27, 28 en 29 juli en 3, 4 en 5 augustus is Gasthuiskerk Doesburg opnieuw het podium voor het Internationaal Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival. Op vrijdag 1 september trapt Gasthuiskerk Doesburg het nieuwe seizoen af met een muziekfestival in samenwerking met Behindthecorner(.nl).

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.