De evenementenkalender van Doesburg krijgt in 2019 een flinke klap. De succesvolle Hanzedag 2019 gaat namelijk niet door. Reden is een tekort aan vrijwilligers.

Voorzitter van het organisatiecomité van de Hanzedag, Walter van Ditmars, meldt dat dit weekend is besloten dat de Hanzedag in 2019 niet kan worden gehouden vanwege een gebrek aan vrijwilligers.

Alle oproepen om vrijwilligers te krijgen, zowel persoonlijk als via de media, hebben volgens Van Ditmars niet mogen leiden tot aanmeldingen om de vacatures te vervullen.

‘We blijven naarstig zoeken naar enthousiaste vrijwilligers om in 2020 toch weer een mooie Hanzedag te kunnen neerzetten in Doesburg’, aldus Van Ditmars.

Afgelopen jaar werd de Hanzedag voor de tiende keer gehouden. Daarbij werd op 9 juni de historische binnenstad omgetoverd tot een middeleeuwse stad. De Stichting Doesburgse Hanzefeesten beschikt over vele honderden kostuums die gedragen kunnen worden tijdens de jaarlijkse feestdag.

Afgelopen jaar waren de Hanzefeesten goed voor ruim 14.000 bezoekers. Daarmee behoort de Hanzedag tot de betere evenementen van Doesburg.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, Etos Doesburg, Bennie’s Barber Shop en Djoke.nl.