De gemeente Doesburg is op zoek naar mensen die zich actief willen inzetten om het feest rond 777 jaar Doesburg in 2014 vormt te geven. Ze is hiervoor op zoek naar bestuurders die zitting willen nemen in een speciaal hiervoor op te richting stichting. Het gaat om zes bestuursleden afkomstig uit de Doesburgse gemeenschap.

 

Doesburg heeft sinds 1237 Stadsrechten. In 1987 is het 750 jarig bestaan uitbundig gevierd met een grootste aanpak. In 2014 heeft Doesburg 777 jaar Stadsrechten en ook dit mag niet ongemerkt voorbij gaan. Dat bleek ook tijdens de speciale bijeenkomst hiervoor half september. Veel enthousiaste Doesburgse organisaties waren aanwezig een deelden de eerste ideeën voor een feestelijk jaar. Het idee om Doesburg 777 jaar uitbundig te vieren wordt dus gedeeld en enthousiast gedragen.

 

Doesburg 777 jaar is een mooi thema voor het opnieuw vinden van de grote saamhorigheid die Doesburg kenmerkt. Dit is de kracht van onze kleine Hanzestad. We zijn in staat Doesburg 777 jaar te vullen met bijzondere momenten en evenementen. Doesburg heeft een gevarieerd aanbod en grote diversiteit.

 

Stichting oprichten
Doesburg 777 jaar kan tot stand worden gebracht als dit in hoofdzaak georganiseerd en gedragen wordt door de Doesburgse gemeenschap. We moeten het met elkaar vormgeven.

 

De viering van 750 jaar stadsrechten heeft ons geleerd dat het oprichten van een stichting belangrijk en noodzakelijk is. Een stichting met een stevig bestuur dat zowel een trekkende als duwende rol vervult. De gemeente facilliteert bij het oprichten van de stichting.

 

Bestuur samenstellen
Voor het stichtingsbestuur zijn we op zoek naar: een voorzitter, secretaris, penningmeester, bestuurslid PR/communicatie, bestuurslid binnenstad en bestuurslid buitenstad.

 

Informatie
Voor een uitgebreide functieomschrijving kunt u kijken op www.doesburg.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. Schreijenberg, bereikbaar via e-mail: mariella.schreijenberg@doesburg.nl of tel: 0313 – 481 341. Reageren kan tot 15 januari 2013.