Zaterdag 15 mei vindt op initiatief van de Doesburgse Ondernemers Vereniging (DOV) de jaarlijkse geraniummarkt plaats. Het Marktplein verandert dan van 09.00 tot 17.00 uur in een grote bloemenzee van zevenhonderd vierkante meter. Geraniums in allerlei soorten en maten worden de hele dag door aangeboden. Nieuw dit jaar is een geraniumwand.


‘Daarop worden allerlei variëteiten hanggeraniums getoond. Zo kunnen bezoekers nog beter zien wat het mooie effect van onze geraniums is’, aldus een woordvoerder van DOV.


De hele dag door zorgen ondernemers voor nieuwe aanvoer. ‘Dat betekent dat er de hele dag door voortdurend voldoende keuze is. Dus niet alleen ’s morgens vroeg maar ook later op de dag nog’.


Naast geraniums op het Marktplein lopen er de gehele dag bloemenmeisjes rond door het centrum. ‘Altijd leuk, natuurlijk, maar op deze dag helemaal. Want zij delen bonnetjes uit voor een gratis plantje. Nog een reden dus om op deze zaterdag eens gezellig in Doesburg te komen winkelen’, aldus de woordvoerder van de DOV.