Gerard Roelofsen van Koninklijke Rotra in Doesburg is overleden. Dat heeft het transportbedrijf dinsdag  bekendgemaakt.

Roelofsen overleed afgelopen zondag in het bijzijn van zijn familie. Hij was al enige tijd ziek, maar was tot het laatst actief voor het transportbedrijf.

Gerard trad in 1965 op 18-jarige leeftijd in dienst bij de firma H.W. Roelofsen als bedrijfsleider met 3 personeelsleden en 4 vrachtwagens. Samen met broer Jan nam hij in 1978 de aandelen over van zijn vader Herman.

Onder hun leiding groeide Rotra uit tot een internationale logistieke organisatie van grote omvang met meerdere vestigingen in binnen- en buitenland. Tussen 2003 en 2005 namen zijn zonen Harm en Machiel de aandelen over van Gerard en Jan. Gerard bleef nadien nadrukkelijk betrokken bij de bedrijfsvoering.

Rotra laat weten dankbaar te zijn voor hetgeen Gerard heeft betekend voor het bedrijf: ‘We hebben hem mogen kennen als een bevlogen ondernemer met passie en liefde voor het vak en voor alle mensen binnen Rotra. Bovenal verliezen we in hem een plezierig, positief en hartelijk persoon. Gerard zal bijzonder gemist worden’.

Vrijdagavond 25 augustus van 19.00 tot 20.00 uur is er gelegenheid tot afscheid te nemen van Gerard en de familie te condoleren in de St. Martinuskerk in Doesburg. Op zaterdag 26 augustus vindt vanaf 11.00 uur de herdenkingsdienst plaats in de Grote of Martinikerk in Doesburg. Na afloop van deze dienst is er gelegenheid de familie te condoleren. De crematie vindt plaats in besloten kring.

Gerard Roelofsen is 71 jaar geworden.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.