Isala Groep Scouting Doesburg hield zaterdag 2 juli voor de zevende keer een Kids Survival Day. Bijna negentig kinderen kwamen hun grenzen verleggen op het spectaculaire survivalparcours.


Nadat alle leiding, verkenners en padvindsters de hele ochtend in de weer zijn geweest om het parcours op te bouwen, liep vanaf 13.30 uur het scoutingterrein aan de Panovenweg in Doesburg vol. Er waren ongeveer dertig kinderen van Scouting Doesburg, en ruim vijftig niet-scouts uit Doesburg en omgeving.


In kleine groepjes gingen de kinderen onder begeleiding het parcours langs. Ze konden broodjes bakken, vlotvaren, er was een opblaasbare stormbaan, maar het hoogtepunt waren wel de verschillende touwbanen over water.


De Kids Survival Day was de laatste opkomst van een geslaagd scoutingseizoen. Het nieuwe seizoen begint op zaterdag 3 september. Dan lopen de Doesburgse scouts de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek.


Al jarenlang is de Kids Survival Day een groot succes. Daarom heeft de organisatie besloten dat er volgend jaar weer één is, op zaterdag 30 juni 2012.