De Gasthuiskerk is zondag 1 juli tijdens de culturele zondag weer het tonaal van tal van activiteiten. Zo is er een stadsvertelling over de ontdekkingsfamilie Gordon, zijn er schilderijen te bezichtigen van Maria Bomers en is er live-muziek van Janna Baerends.

De schotse immigrantenfamilie Gordon schopte het ver in de achttiende eeuw. De grootvader van Robert Jacob Gordon kwam aan het einde van de Tachtigjarige Oorlog naar Nederland om te vechten tegen de Spanjaarden. Kleinzoon Jacob Gordon treedt in de voetsporen van zijn grootvader en kiest voor een militaire carrière bij de Schotse Brigade. Onderzoeker Ashwin Drost houdt over de familie Gordon een stadsvertelling, die wordt gevolgd door de stadswandeling ‘Doesburgse grensverleggers.’

Maria Bomers begon in 2004 met schilderen met acryl. Het was toen vooral experimenteren. Al gauw nam ze les bij Jos Klaver op de Gruitpoort in Doetinchem. Na enkele jaren begon Bomers met modeltekenen en schilderen. Op dit moment volgt ze lessen bij Marian Eperny. Bomers werd twee keer genomineerd voor de Gelderlander kunstprijs. Op zondag 1 juli zijn haar schilderijen te bewonderen in Gasthuiskerk Doesburg.

Een van de acts op het open podium is Janna Baerends. Janna speelt gitaar en piano en zingt daar bij. De Doesburgse crooner Jeroen Langerak zingt samen met de Gasthuiskerk sessieband enkele jazz-klassiekers. De Modern Mustard Jazz Band sluit de middag af met de assistentie van enkele gastmusici. Wilt u zelf een keer meedoen? Kijk dan op de website van Gasthuiskerk Doesburg.

Tijdens de Doesburgse Culturele Zondag biedt de Gasthuiskerk vanaf 12.00 uur een programma met exposities en live-muziek, en soms een stadsvertelling of culturele verrassing. De stadsvertelling beginnen om 12.30 uur, de live-muziek start om 14.30 uur. De toegang is gratis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.