Wie in de Ooipoortstraat loopt, moet zeker even binnen kijken bij Kunstlab Doesburg op nummer 35. In juli en augustus vindt er een expositie plaats met de titel ‘Vrij Werk’.

Eén van de exposanten is Elma van Kruijssen. Ze heeft een opleiding tot docent tekenen en als zodanig 35 jaar voor de klas gestaan. Vanaf het begin schildert ze al met acryl want dat kun je lekker afvegen en óver schilderen. Die voorkeur zat er dus al vroeg in.

Tegenwoordig geeft ze zichzelf elk nieuwjaar een opdracht en dit jaar is dat “elke maand een stilleven”. Niet dat dit altijd lukt, want, zegt ze “een professioneel kunstenaar gaat naar zijn werk, een amateur wacht op inspiratie”. Desalniettemin, kasten en laden vol pentekeningen, grafisch werk en schilderijen.

Kunstlab Doesburg in de Ooipoortstraat 35 is van dinsdag tot en met zaterdag en op culturele zondagen geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.