Het Badhuis presenteert in Gasthuiskerk Doesburg een optreden van vocaal kwartet La Capellaccia. Het optreden vindt plaats op zondag 9 november. Het programma begint om 16.00 uur. Kaarten kosten 10 euro per persoon en zijn verkrijgbaar bij de VVV in Doesburg of voor aanvang van het programma, in de Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 31 in Doesburg.

 

Op het programma staan onder andere Renaissanceliederen van Clément Janequin, moderne muziek van Daan Mannekeen en oud-Hollandse liederen in een nieuw jasje door Jetse Bremer. Ook brengt het kwartet romantische muziek van Johannes Brahms en lichte muziek. La Capellaccia bestaat uit Christien van ‘t Hof (sopraan), Stephanie Gericke (mezzosopraan), Pieter de Goede (tenor) en Gerard Smits (bas). Het kwartet werd opgericht in 2005 en is in binnen- en buitenland vermaard om het uitgebreide repertoire aan oude en nieuwe, geestelijke en wereldlijke muziek.

 

Christien van ’t Hof studeerde zang in Amsterdam en zong geruime tijd bij De Nederlandse Bachvereniging en Cappella Amsterdam. Mezzosopraan Stephanie Gericke werd in Wilhelmshaven (Duitsland) geboren. Zij studeerde onder meer klassieke solozang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Pieter de Goede studeerde zang aan het Conservatorium Groningen en is verbonden aan het Bachkoor Holland. Gerard Smits studeerde schoolmuziek en zang in Amsterdam en zong geruime tijd bij de Nederlandse Bachvereniging.

La Cappellaccia