De basisscholen De Ark en De Wetelaar op de Beinum in Doesburg hebben gezamenlijk een sportdag gehouden. De leerlingen van de scholen waren verdeeld over verschillende groepen. Vanaf volgend schooljaar gaat De Ark op in De Wetelaar.

 

‘Onder een heerlijk zonnetje, hebben de scholen op Beinum, De Ark en De Wetelaar, een gezamenlijke sportdag georganiseerd. Alle groepen waren samengesteld uit leerlingen van beide scholen. Het was een groot sportief evenement’, aldus Hans Hulshof van De Wetelaar.

 

Hulshof vervolgt: ‘Tussendoor was er even tijd voor een hapje en een drankje en aan het eind van de sportdag kregen alle leerlingen een ijsje. Gelukkig konden de scholen rekenen op een groot aantal hulpouders en oud- leerlingen, die de groepen konden begeleiden’.

 

Door een terugloop aan leerlingen is enkele maanden geleden besloten dat De Ark op Beinum komende zomer dicht gaat. Veel leerlingen van De Ark zullen dan ook naar verwachting overstappen naar De Wetelaar. Beide scholen zijn al jaren gevestigd in hetzelfde gebouw.

Sportdag