Gratis Koppermaandagprent bij boekdrukkerij De Arend

Bij de historische boekdrukkerij De Arend in Doesburg wordt op zondag 6 januari een Koppermaandagprent gedrukt met houten letters. Deze prent op afficheformaat kunnen bezoekers gratis meenemen.

Er wordt op Italiaans papier gedrukt in meerdere kleuren. Koppermaandag is een gildefeest, dat stamt uit de Middeleeuwen. Op de eerste maandag na Driekoningen gingen de gezellen/leerlingen met dit drukwerk naar de relaties.

De gezellen vervaardigden zelf een kunstwerk voor de Koppermaandag. Zij verwachtten daarvoor enig ‘koppergeld’ te krijgen waarmee een feestje werd betaald. Dat daarbij menig “kop” of drinkbeker achterover werd geslagen laat zich raden.

Dit gebruik van het versturen van mooie prenten en kaarten met goede wensen kennen we nog steeds en noemen het nu kerstkaarten. Volgens traditie mag je kaarten versturen tot en met Driekoningen.

Tijdens de openstelling van de Arend zijn er ook oude kerst- en nieuwjaarskaarten tentoongesteld. Boekdrukkerij De Arend is gevestigd aan de Burgemeester Nahuyssingel 28 en is geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos DoesburgBennie’s Barber Shop en Djoke.nl

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑