Inwoners van Doesburg kunnen in het kader van de bestrijding van gladheid per woning gratis een emmer of zak strooizout ophalen op het afvalstoffendepot aan de Koppelweg 20. De gemeente hoopt hiermee dat met name de stoepen sneeuw- en ijsvrij worden.

De gemeente laat weten er alles aan te doen om sneeuw en ijs te verwijderen van straten, maar kan niet overval tegelijk zijn. We waarderen het dan ook wanneer u een steentje bijdraagt aan het tegengaan van gladheid, zo laat de gemeente weten.


Dat kan dus door zelf de stoep voor het huis te strooien. Zout hiervoor is gratis verkrijgbaar op het afvalstoffendepot. Het is van belang om wel zelf een emmer of zak mee te nemen.


De gemeente zegt dat het te duur is om heel Doesburg sneeuwvrij te maken en moet daarom kiezen. De verkeersveiligheid is hierbij het meest belangrijk, maar ook de bereikbaarheid van de stad.


Daarom worden de belangrijkste doorgangswegen,  ontsluitingswegen en steile wijkontsluitingswegen als eerste gestrooid. Bij langdurig aanhoudende gladheid worden ook een aantal wijkontsluitingswegen meegenomen.


Op Fietsersbond.nl werd afgelopen week al melding gemaakt van een glad fietspad langs de Kraakselaan. Vooral in combinatie met de slechte kwaliteit van het fietspad leidt dit tot gevaarlijkse situaties. Je wordt als fietser bijna gedwongen om gebruik te maken van de naast gelegen rijbaan, zo schrijft de melder.