GroenLinks denkt aan stadscamping op oude velden SC Doesburg

Een stadscamping op de oude voetbalvelden van Sportclub Doesburg op de Ooi. Dat ziet GroenLinks Doesburg wel zitten. Een kleinschalige camping als bestemming voor die locatie zorgt volgens GroenLinkds voor een kwaliteitsimpuls voor zowel de wijk De Ooi als voor de binnenstad.

 

Fractievoorzitter Kees van Immerzeel van GroenLinks stipte het idee van een stadscamping aan tijdens de raadsvergadering donderdagavond 27 juni. Aan DoesburgDirect.nl laat hij desgevraagd weten dat de sportvelden aan de Looiersweg vrij komen nu Sportclub Doesburg heeft gekozen om sportpark Oranjesingel te gaan renoveren en dat het bouwen van een nieuwe woonwijk in deze tijd van crisis op de woningmarkt en krimp en vergrijzing van de bevolking niet aan de orde is.

 

‘Doesburg heeft geen stadscamping. Een stadscamping kan dan ook een invulling zijn op alles wat Doesburg op toeristisch gebied te bieden heeft. De faciliteiten ter plaatsen maken het mogelijk om tegen geringe kosten een camping te realiseren. Voorwaarde is dat de stadscamping kleinschalig wordt opgezet’, aldus Van Immerzeel.

 

Er is volgens Van Immerzeel overleg geweest met een delegatie van de Wijkraad De Ooi. Van Immerzeel: ‘De afspraak is dat ook zij hun gedachten laten gaan over de toekomst van de sportvelden aan de Looiersweg. Ik verwacht dat GroenLinks na de zomervakantie hierover contact gaat hebben met de wijkraad, zodat we voor het eind van het jaar met een schetsplan kunnen komen’.

3 reacties

 1. Frans van der Krul

  Overleg geweest met een delegatie van de Wijkraad De Ooi?
  Dit zijn zelfbenoemde vertegenwoordigers en niet gekozen door door de wijk.

 2. Frans van der Krul

  GroenLinks Doesburg wil stadspark aan Looiersweg Gepubliceerd 13 maart 2012 |
  Wat wil GrLinks nu echt? en waar wil men voor staan?

 3. Kees van Immerzeel

  Dag Frans, stadscamping/stadspark combinatie lijkt me goed voorstelbaar toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑