GroenLinks Doesburg stelt vragen over Presikhaaf Bedrijven

GroenLinks in Doesburg heeft het college van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Doesburg schriftelijke vragen gesteld over de toekomst van Presikhaaf Bedrijven, een bedrijf waarbij mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naar een zo regulier mogelijke arbeidsplaats worden geleid.

 

Zo wil GroenLinks weten van hoeveel Presikhaaf-medewerkers uit de gemeente Doesburg het contract voor onbepaalde tijd niet wordt verlengd. Daarnaast wil de oppositiepartij weten welk scenario de medewerkers staat te wachten na ontslag. Is er een speciaal project in voorbereiding en gaan deze mensen intensief begeleid worden, vraagt GroenLinks zich af.

 

Verder wil GroenLinks van het college weten hoe het staat met de uitstroom van SW-medewerkers van Presikhaaf Bedrijven naar reguliere medewerkers? Ook wil GroenLinks weten over Presikhaaf Bedrijven de gevolgen van het niet verlengen van contracten financieel heeft doorgerekend. En zo ja, wat zijn de financiële gevolgen voor Doesburg, vraagt GroenLinks zich af.

 

Doesburg is een van de participanten binnen Presikhaaf Bedrijven. Al jaren gaat het niet goed met het bedrijf en moet er door de deelnemende gemeenten geld in worden gepompt. Over het boekjaar 2013 kwam Presikhaaf Bedrijven meer dan 7 miljoen euro tekort. De gemeente Doesburg heeft eerder kenbaar gemaakt het liefst uit Presikhaaf Bedrijven te stappen, maar kan dit vanwege contractuele afspraken niet doen.

 

 

1 reactie

  1. Gertie Jordens

    Nederland heeft in 2007 het VN-verdrag ondertekend, Het VN-verdrag verplicht Nederland ervoor te zorgen dat mensen met een handicap gelijkwaardig aan mensen zónder handicap aan de samenleving kunnen deelnemen.
    kijk hier eens na als gemeente

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑