Groep 8 De Ark schildert Molukse salawaku

Leerlingen van groep 8 van basisschool De Ark, locatie Beinum, hebben kennis genomen van de Molukse geschiedenis en cultuur. De lessenserie werd ingeleid met een verhaal over de historische en economische banden van Nederland en het huidige Indonesië.


Daarna werden de muzikale talenten aangesproken in een tifa-workshop, waarin de trom werd bespeeld. De creativiteit werd geprikkeld door het beschilderen van de salawaku, het oorlogsschild.


De educatieve serie maakte onderdeel uit van het project ‘50 jaar Molukkers in Doesburg’. Dit educatieve project is mede mogelijk gemaakt door ZON Doesburg, een zakelijke netwerkvereniging met een sociaal karakter. Een eerdere activiteit uit dit project was de voetbalwedstrijd tussen Sporting Ambon en Sportclub Doesburg.


Op de foto zit begeleidend docent Hans Hoog Stoevenbelt te midden van de leerlingen en hun kleurrijke creaties.

2 reacties

 1. Ruurd Jellema

  Op de website Doesburgdirect zag ik Molukse salawaku ’s gemaakt door leerlingen van groep 8 van de basisschool De Ark. Ik ben vrijwilliger bij Filmhuis Zevenaar en wij organiseren op zondag 21 oktober een Molukse dag (zie http://www.filmhuiszevenaar.nl). Het lijkt mij heel leuk als de salawaku ’s in het kader van deze activiteit een aantal dagen in het Filmhuis geexposeerd kunnen worden. Mijn vraag is zou dit kunnen?

 2. Alfares Munster

  Dag heer Jellema,

  De bijzondere kans dat dit onderdeel van het programma in het kader van 50 jaar Molukkers in Doesburg op de Molukse dag in de Liemerse buurgemeente Zevenaar, met inwoners die onze geschiedenis delen, een vervolg krijgt, laten wij natuurlijk niet liggen.

  Om uw mooie gedachte te realiseren kunt u via alfares@xs4all.nl contact met ons opnemen.

  Veel succes en plezier met de voorbereidingen van de Molukse dag!

  Hartelijke groet,

  Namens de projectgroep “50 jaar Molukkers in Doesburg”

  Alfares Munster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑