Halloweentocht voor jeugd bij 0313 succesvol verlopen

Voor de vierde maal hielden vrijwilligers van jongerencentrum 0313 in Doesburg een spannende, griezelige tocht over de zogenoemde Batterijen langs het water. ‘Het was flink griezelen’, aldus Leon te Riele van 0313.

 

Aan het begin van de tocht werden de deelnemers in 0313 ontvangen. Deze was voor Halloween omgebouwd tot griezelhuis, inclusief grote doodskist op het podium. Ruim honderd kinderen deden mee aan de spooktocht. Halverwege de route stond een verhalenverteller, een monnik, die een spannend verhaal van vroeger vertelde.

 

In de ochtend waren de vrijwilligers al op pad gegaan om de tocht op te bouwen; onder andere een kerkhofje waar ’s avonds spannende taferelen gebeurden. Ook moesten de kinderen door deurtjes en tunneltjes. Na de spookachtige tocht, langs de moskee en de voetbalvelden, over de Batterijen en weer terug naar 0313 stond er drinken en wat lekkers klaar. Echte oogballen limonade en snoep in de vorm van vingers en botjes.
Natuurlijk hadden de kinderen ook hun best gedaan om er zo griezelig mogelijk uit te zien. ‘We hebben van alle kinderen een foto gemaakt. Voor de engste outfit hebben we nog een klein presentje’, aldus Te Riele. De spooktocht is mede mogelijk gemaakt door Robaard (dit bedrijf stelde een aggregaat beschikbaar), Hotel Doesburg (zij verzorgde de broodjes voor de lunch) en recreatiepark het Veluwse hof (deze stelde materialen en kleding beschikbaar voor de spooktocht).

1 reactie

  1. Xenja

    Hoi 0313, ik vondt het een mooie maar ook een enge,griezelige spooktocht de tentjes waren ook heel eng en mooi gemaakt. Ik heb alleen nog 1 vraagje, waar staan de foto’s van de spooktocht bij de batterijen ik ben benieuwd hoe ik erop sta als groepje heten wij de beinum duivels met 2 mensen als duivels en iemand met een zwarte lange jurk net zo groot als een volwassenen ik zou graag even een e-mail van jullie krijgen waar de foto’s staan groet xenja

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑