Stein Boeken – Tweedehands & Antiquariaat uit Doesburg houdt op zaterdag 24 mei de vierde Hanze Boekenmarkt in het centrum van Doesburg. De markt wordt gehouden van 10.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in de Gasthuisstraat. Professionele boekhandelaren uit het hele land zullen op 40 kramen een gevarieerd aanbod presenteren waarbij veel handelaren gespecialiseerd zijn in een bepaald genre.

 

Dit jaar voor de vierde keer op rij, georganiseerd door Stein Boeken uit Doesburg, hetgeen het succes van dit evenement aangeeft, vergelijkbaar met de aanduiding tweede druk, een vermelding, meestal te vinden op een van de eerste bladzijden van een boek, dat als een aanrader, verder een levensweg zal vinden en als voor herhaling vatbaar, soms opnieuw ter hand wordt genomen, zonder enige  de schijn van een repeterend karakter op te wekken.

 

Ook bij een niet ervaren lezer, zullen bijzondere uitgaven, van woord en beeld, aangeboden op deze markt, zintuig- prikkelend werken. Zo ook de  sfeer van een gezellige boekenmarkt, waar overigens ook “boek- gerelateerde” producten aangeboden worden, zijn  met elkaar verantwoordelijk voor niet alleen persoonlijke herinneringen maar wekken de fascinatie van het feest van herkenning op bij menig bezoeker, zoals ooit eerder is gebleken.

 

Onder de spreekwoordelijk paraplu, van de Historische boekenmarkt van Doesburg, gaan een aantal bijzonderheden schuil, die onze stad heeft te bieden. Neem alleen al het aanwezige decor voor een dergelijk evenement, de gezellige, smalle straatjes of juist de voorname straten, die beiden de sfeer van handel en wandel in een Hanzestad verraden. Waar in de lokale, oude, gelagkamers, verhalen werden uitgewisseld, beelden werden geschetst, woorden genoteerd, onder het genot van een goed glas elixer tot vermaak.

 

‘We hopen dan ook, dat we u kunnen ontvangen, op zaterdag 24 mei, onder een spreekwoordelijke paraplu, in de vorm van een onderkomen waar de glazen niet gratis gevuld worden door de weergoden maar door de professionele uitbaters van drink en eetgelegenheden of laat u verassen door een ontmoeting, te beginnen met een boek, geschreven, nog niet geschreven, beschreven of onbeschrijfelijk’, aldus Henk Steinvoort namens de organisatie.

 

Stein Boeken, Tweedehands & Antiquariaat, is  gevestigd in een prachtig Art Deco pand in de Gasthuisstraat 16 in Doesburg. Het is het enige complete Jugendstil pand van Doesburg. In de winkel zijn verschillende exposities te bekijken. Tot en met zondag 1 juni exposeert Angelique Bosman uit Doesburg onder de verzamel titel SimArt een verrassende collectie kunst.

 

In SimArt ontmoeten schilderkunst, illustreren & grafische ontwerpen van Angelique Bosman elkaar. Surrealisme, abstractie, symboliek en emotie vormen hierbij de terugkerende elementen van haar veelzijdige werk. De bekende objecten, waaronder de Doesburgse meisjes, van de Doesburgse Beeldende Kunstenares Willemijn v.d. Spiegel zijn er permanent te zien en te koop.