Om Hanzefeest Doesburg te ondersteunen is het nu mogelijk om vriendjes te worden van het evenement. Wie vriend wordt, krijgt Hanzeduyten die weer in te wisselen zijn bij winkels in de stad.

Stichting Hanzefeesten Doesburg organiseert jaarlijks dit mooie cultuurhistorisch Middeleeuws feest. Het Hanzefeest is gratis toegankelijk. De organisatie van het evenement kost veel tijd en geld. De Stichting Hanzefeesten Doesburg heeft een rekwisieten- en een kledingbestand opgebouwd rond het thema de “Middeleeuwen”. Ieder jaar komt hier nog veel bij.

Maar hiermee zijn we niet zelfvoorzienend, laat de organisatie weten. Daarnaast is er elk jaar geld nodig om acts, ambachten en overig entertainment in te huren, om er een écht cultuurhistorisch feest van te maken.

Daarom is het vanaf nu mogelijk om vriend te worden van het Hanzefeest, dat dit jaar op zaterdag 8 juni van 11.00 tot 18.00 uur voor de elfde keer worden gehouden. Er zijn drie opties. Voor 15 euro per jaar word je Soldaat. Voor 25 euro Officieer. En voor 40 euro Hertog. Bij de eerste vorm krijg je één Hanzeduyt, bij de tweede twee en bij de derde drie.

Een Hanzeduyt kun je inwisselen bij de Mosterdfabriek op het Gildeplein voor een potje echte Doesburgse mosterd. Bij LekkerszenZo krijg je voor twee Hanzeduyten een doosje hanzeballetjes en bij Bakker Koenen krijg je voor drie Hanzeduyten een pak Doesburgse moppen. Inschrijven om vriend te worden, kan hier.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.