Hanzefeesten meldt nieuw bestuur en is boos op De Gelderlander

Het bestuur van de Hanzefeesten in Doesburg heeft op de valreep nieuwe bestuursleden gevonden. Daarmee zijn de jaarlijkse Hanzefeesten veilig gesteld. Dit in tegenstelling tot een publicatie in De Gelderlander waarin vanochtend werd gemeld dat het doek was gevallen. De Hanzefeesten zijn dan ook kwaad op de regionale krant en eist een rectificatie.

 

Volgens aftredend voorzitter Wilma van der Velden heeft De Gelderlander een foutief en niet geverifieerd bericht geplaatst vanochtend in de krant. Daarin werd gemeld dat het doek was gevallen voor de Hanzefeesten door het uitblijven van nieuwe bestuursleden.

 

Van der Velden heeft geen goed woord over voor De Gelderlander en wil een rectificatie. Volgens haar heeft de journalist in kwestie haar werk niet goed gedaan en is er daardoor een foutieve berichtgeving ontstaan.

 

‘Geloof niet wat er in de krant staat. Wij zijn kwaad op deze ongefundeerde berichtgeving’, aldus Van der Velden in een video-interview op DoesburgTV waarbij te horen is dat er gezegd wordt dat De Gelderlander vaker fouten maakt.

 

Eerder dit jaar liet het voltallige bestuur van de Hanzefeesten weten te stoppen. Op de valreep zijn er nieuwe bestuursleden gevonden die ergens in november worden geïnstalleerd.

 

Wilma van der Velden zal haar voorzittershamer overdragen aan Walter van Ditmars. Frieda Oosten geeft het secretariaat door aan Charlotte van Ditmars en Debby Plas. Penningmeester Jelle Koning heeft een waardig opvolger gevonden in de heer Henny Slokker. Berry Jansen zal als ondersteunend lid plaatsnemen binnen het bestuur. Daarnaast zijn er nog een aantal mensen die geen bestuurlijke functie willen, maar wel ondersteunende taken zullen gaan verrichten, ieder op zijn/haar eigen manier.

 

Het nog huidig zittende bestuur zal tot eind november haar functie vervullen, waarna er een officiële overdracht zal plaatsvinden. Daarna neemt het nieuwe bestuur de vele taken over. De Hanzedag vindt plaats op de 2e zaterdag in juni en wel volgend jaar op 11 juni 2016.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit Doesburg,Rootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De Liefde,Hillenaar Optiek en Hotel Doesburg.

 

 

4 reacties

 1. robert duis

  @Wilma van der Velden.

  Begrijp jouw verontwaardiging.
  But “Do not Panic!”

  “Uit Verlies Winst” …. zou ik maar denken in jouw/jullie positie.

  De Gelderlander zal met “extra veel aandacht” voor deze Doesburgse Hanzefeesten
  hun gemaakte blunder willen gaan rectificeren en in wezen is daardoor meer reclame
  voor dit project niet denkbaar.

  Dank voor jouw grote inzet en het nieuwe bestuur veel succes gewenst.

 2. henk beijen

  Dit kan niet waar zijn dacht ik vanmorgen bij het openslaan van de Gelderlander. Gelukkig vernam ik in de loop van de dag dat er toch een nieuw bestuur is en de Hanzefeesten door gaan. Van harte gefeliciteerd huidig bestuur met jullie geslaagde zoektocht naar nieuwe bestuursleden. Ik wens het nieuwe bestuur alle succes.

 3. Johan Volkers

  Geweldig nieuws, want zo’n mooi festival mag niet verloren gaan.
  Dank aan het oude bestuur dat zo’n product heeft neergezet.
  Ik wens het nieuwe bestuur veel succes!

 4. Peter van den Broeke

  Negatieve aandacht is ook aandacht. Precies wat dhr Robert Duis zegt. En daarbij is het zo dat negatieve aandacht vaak meer trekt en ook meer gelezen wordt.
  Iedereen in rep en roer en alles wordt weer ten goede gekeerd. En daar gaat het om. Het is het resultaat dat telt. Nieuw bestuur, heel veel succes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑