Hanzegilde verbaasd over communicatie gemeente

Het Ondernemershuis Hanzegilde, gevestigd in het oude pand van de ABN Amro in de Kerkstraat in Doesburg, heeft verbaasd gereageerd op de communicatie van de gemeente. Die gaat, volgens Hanzegilde, volledig voorbij aan het feit dat het pand waar de gemeente een openbaar toilet wil maken momenteel wordt gebruikt.

Vorige week kwam de gemeente met een persbericht naar buiten dat het in het pand een openbaar toilet wil maken. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van diverse politieke partijen in vervulling.

In het persbericht spreekt de gemeente over een leegstaand pand. Dat is Hanzegilde in het verkeerde keelgat geschoten. Al ruim twee jaar is Ondernemershuis Hanzegilde gevestigd in het voormalige bankgebouw.

Dagelijks actief
‘Inmiddels zijn binnen het Ondernemershuis, aan de Kerkstraat 15 te Doesburg, 15 ondernemingen actief. Dagelijks werken er tussen de 5 en 10 ondernemers, de binnenstadsringcoordinator heeft er zijn spreekuur en 3 werkzoekenden hebben inmiddels een succesvol bedrijf opgebouwd’, aldus Ilse Schrijver van Hanzegilde.

Het Ondernemershuis werkt samen met de High Impact Hub in Rotterdam, De Krullentoren in Wijchen, beide broedplaatsen voor ondernemerschap. Schrijver: ‘Zo stimuleert het Ondernemershuis ondernemers om nog meer samen te werken en innovatiemogelijkheden te vinden’.

Verbazing
Schrijver: ‘Groot was onze verbazing in een persbericht van de gemeente te lezen dat de gemeente Doesburg, een van onze gesprekspartners, van mening is dat het voormalig ABN Amro pand leeg staat. We snappen niets van de zin ‘ leegstaand pand’ in het persbericht. We zijn vorig jaar nog bij wethouder Mulder op bezoek geweest om te praten over de visie die we hebben met het Ondernemershuis, en de rol die de gemeente er eventueel bij wilde spelen. De gemeente weet dus echt wel dat we hier zitten. We hadden eigenlijk wel wat meer erkenning van ons bestaan verwacht’.

Het Ondernemershuis Hanzegilde biedt naast werkruimte elke maand drukbezochte thema-avonden aan, waarbij elke maand een ander ondernemersonderwerp centraal staat. De avonden staan open voor alle ondernemers uit Doesburg en omgeving. Rondom de thema-avonden is inmiddels een netwerk ontstaan, bestaande uit ongeveer 60 ondernemers.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑