In het pand waar restaurant Le Boucherie zat, komt een nieuwe eetgelegenheid. Vanaf volgende week opent Hapas & Tapas bij de Bouche er de deuren.

Het wordt een restaurant met een laagdrempelig karakter. Op tafel komen hapjes die te delen zijn met tafelgenoten, volgens het zogeheten principe van ‘shired dining’. De gerechten worden aangeboden van 3,50 tot 5 euro per hap.

Hapas & Tapas bij de Bouche wordt gerund door de Doesburgers Peter Paul Tazelaar en Doro van Vogelpoel. Beiden zijn ze twee jaar geleden in Doesburg komen wonen en bevriend geraakt met elkaar.

Peter Paul leidt de keuken. Hij heeft als kok ruime ervaring in de regio Arnhem. Doro wordt gastvrouw. Ze runde jarenlang een dierenspeciaalzaak in Oosterbeek. De twee zijn overigens alleen zakelijk partners.

Het restaurant is in het toeristenseizoen 7 dagen in de week open. Dagelijks gaat om 15.30 uur de deur open voor een hapje en een drankje met aansluitend mogelijkheden voor een diner. Buiten het hoogseizoen is het restaurant 6 dagen in de week open.

Op de kaart komen onder andere Spaans gerelateerde hapjes. Maar ook tartare uit Frankrijk of piri piri uit Portugal. De tapas worden in 3 varianten aangeboden: Tapas el classico, seizoensgebonden tapas en tapas 2.0 met ietwat luxere producten zoals bijvoorbeeld coquilles.

‘We kiezen voor aanzienlijke porties voor betaalbare prijzen. Hapas & Tapas bij de Bouche moet een laagdrempelig restaurant worden waar iedereen zich thuis voelt’, aldus Doro van Vogelpoel.

Hapas & Tapas bij de Bouche is vanaf donderdag 21 juni officieel geopend.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.