Laura Egbers van www.spelden.com is uitgeroepen tot ondernemer van de maand mei. De Doesburgse goudsmid krijgt deze benoeming voor het bedenken, vervaardigen en overhandigen van een speld aan Olympisch schaatskampioen Esmee Visser.

Egbers baarde opzien in positieve zin door een uniek spel te maken voor schaatskampioen Visser. Ze zag Visser op de Olympische Spelen afgelopen winter excelleren en zag ook dat de rugtas van de schaatskampioen vol zat met speldjes.

Dat inspireerde de Doesburgse goudsmid om een speciaal speld te maken en deze te overhandigen aan de winnares van de 5 kilometer.

Met deze gebeurtenis is ze maandwinnaar geworden van de wedstrijd Doesburgse ondernemer van het jaar. Hiermee is ze automatisch geplaatst voor de finale, waarbij uit de twaalf maandwinnaars één overallwinnaar wordt gekozen. Dat gebeurt begin 2019 en wordt bepaald door een speciale jury.

De wedstrijd Doesburgse ondernemer van het Jaar is een initiatief van Ondernemershuis Hanzegilde en DoesburgDirect.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.