Vijf veteranen uit de Nijmeegse blues- en popscene openen op zondag 13 januari om 15.00 uur het live-seizoen van Podium De Waag in Doesburg. Hard Rain speelt muziek van hun gezamenlijk geheime hobby: Bob Dylan. De toegang is gratis.

Ooit begonnen als een ‘feestje’, gewoon een stel blues- en popmuzikanten die wel zin hadden in een avondje guilty pleasures, is Hard Rain uitgegroeid tot een band met een vaste plek en een forse aanhang in de muziekscene.

Hoewel de band zich voornamelijk toelegt op Dylan’s elektrische werk uit de jaren zestig en zeventig, spelen de Nijmegenaren net zo gemakkelijk heel vroege of juist recente nummer van Dylan, nummers die vaak door anderen tot hits zijn gemaakt. Voor Hard Rain is Dylan overigens geen profeet of hogepriester; het gaat om de muziek. Een optreden is daarom geen eerbetoon of hoogmis, maar wel nog altijd een feestje.

Eigenlijk twijfelt niemand eraan dat Bob Dylan de grootste singer-songwriter is van de afgelopen eeuw. Met teksten waarover filosofen nog lang zullen schrijven, waarbij verliefden nog lang zullen zwijmelen, maar waar je ook gewoon vet om kunt lachen. Met een muziekstijl die begon bij folk en protestsongs met een akoestische gitaar, die met het pistoolschot van ‘Like a RolUitgelichte afbeelding kiezenling Stone’ elektrisch werd, en die via de blues en country is uitgewaaierd in alle muzikale richtingen, tot kerstliedjes aan toe.

Het optreden op 13 januari begint om 15.00 uur en de toegang is gratis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.