De spannende Nederlandse oorlogsfilm ‘Bankier van het verzet’ draait deze maand in Filmhuis Doesburg. De film van vrijdag 11 januari is uitverkocht, maar er zijn nog kaarten beschikbaar voor de film van woensdag 16 januari.

De film gaat over bankier Walraven van Hall die in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten. Samen met zijn broer Gijs van Hall bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden.

Als ook dat niet genoeg is plegen de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse bank uit gesluisd.

De spannende film is bekroond met maar liefst vier gouden kalveren voor beste film, beste acteur, beste vrouwelijke bijrol en production design.

De 123 minuten durende film draait op woensdag 16 januari om 20.00 in Filmhuis Doesburg op de eerste verdieping van Het Arsenaal. Een toegangskaart kost 7 euro en ticket reserveren kan hier.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.