De organisatie van de nieuwe prijs ‘Doesburgse Ondernemer van het Jaar’ maakt op dinsdagavond 5 februari de winnaar bekend. Dan duidelijk welke onderneming zich Doesburgse Ondernemer van het Jaar 2018 mag noemen.

De bekendmaking vindt op 5 februari vanaf 19.00 uur plaats bij ondernemershuis Hanzegilde in de Ooipoortstraat in Doesburg. Tijdens de feestelijke bijeenkomst worden de twaalf maandwinnaar van afgelopen jaar in het zonnetje gezet en maakt de jury, bestaande uit onder andere burgemeester Loes van der Meijs, de jaarwinnaar bekend.

Deze winnaar krijgt onder andere een fraaie trofee uit handen van de burgemeester en een professionele bedrijfsvideo aangeboden. Verder is er een speciaal ontworpen speld voor alle twaalf maandwinnaars. Belangstellenden zijn van harte welkom om deze feestavond bij te wonen.

De prijs Doesburgse Ondernemer van het Jaar is een initiatief van ondernemershuis Hanzegilde en online platform DoesburgDirect.nl. De initiatiefnemers willen met de prijs lokaal ondernemerschap stimuleren, onder de aandacht brengen en belonen.

Het afgelopen jaar zijn twaalf maandwinnaars gekozen op basis van een noemenswaardig nieuwsfeit in de betreffende maand. In de eerste week van dit jaar zijn alle maandwinnaars door een jury beoordeeld volgens een vast beoordelingsmatrix. Daarbij is gekeken naar factoren als lef, ontwikkeling, toegevoegde waarde, innovativiteit, impact en duurzaamheid. De jury bestaat uit Loes van der Meijs (burgemeester), Herman Geereking (Vitalisering Binnenstad Doesburg), Rob Appelhof (Voorzitter Stichting Centrum Belang), Jelle Koning (Hanzegilde) en Richard Kok (DoesburgDirect.nl).

De twaalf maanwinnaars zijn: Ter Steeg Lederwaren, Gietburg Group, Only for Men, Kunstburg, Goudsmid Laura Egbers, Hapas & Tapas bij de Bouche, Building Colours, Esther Pelgrom Zang, Hot Rod, Xycleservice, Bloem en Kunst Doesburg en Gravuur Andre Bikker.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.