De keuken van de ontmoetingsplek in Grotenhuys gaat dicht. Na 3 jaar stopt de gemeente met de samenwerking met Circulus-Berkel omdat het financieel niet meer haalbaar is.

De keuken mikte niet alleen op bewoners van het huis, maar ook op mensen uit de buurt. De gemeente laat weten dat de huidige samenwerking per april 2019 wordt beëindigd.

Wel laat de gemeente in een persschrijven weten het belangrijk te vinden dat er een ontmoetingsplek in Grotenhuys blijft. Daarom is een onderzoek gestart hoe deze binnen de kaders ingevuld kan worden.

Het college betreurt volgens eigen zeggen de sluiting van de keuken maar hoopt op een goed alternatief.

In de keuken werken medewerkers van Circulus-Berkel en een aantal inwoners die actief zijn vanuit de Participatiewet. Circulus-Berkel en de gemeente Doesburg maken afspraken over hoe deze mensen zo mogelijk een nieuwe werkplek vinden.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.