Heidi van Vliet opent Goudsmidsatelier Novicii in Doesburg

Op zaterdag 13 oktober opent Heidi van Vliet haar nieuwe atelier Novicii in de Berkumshof 4 in Doesburg. Tussen 17.00 en 20.00 uur zijn alle belangstellenden van harte welkom bij de opening. Novicii is Latijn en betekent nieuwelingen. Voor Heidi staat dit voor het steeds veranderen van de collectie en aanvullen met nieuwe modellen en nieuwe ideeën.

Heidi van Vliet maakt al jaren van oude sieraden weer iets moois en draagbaars. Al in 1995 startte ze haar bedrijf met een collectie van goud en titanium, de specialisatie van Novicii. Daar ging ze mee langs de juweliers. Ook de Bijenkorf werd een grote klant. Ze heeft er 12 jaar lang sieraden aan geleverd en klanten konden er een hele grote collectie van Heidi’s werk vinden.

‘Ik maak graag van oude sieraden wat anders omdat ik dat een uitdaging vind. En het is voor de mensen een mooie gedachte om toch wat te kunnen dragen waar veel herinneringen aan zitten, iets wat dierbaar voor hen is. Vaak kan ik het iets moderner maken en is het dan tijdloos geworden. De verhalen van de mensen inspireren me ook altijd, zodat het ontwerp persoonlijker wordt’, aldus Heidi.

Het nieuwe atelier biedt Novicii veel nieuwe mogelijkheden. Heidi: ‘Tot vorig jaar werkte ik op zolder op een kamertje en had ik mijn draaibank en polijsthok in de garage. Nu heb ik in de tuin mijn eigen werkplaats/atelier waar ik alles kan doen. Mensen kunnen hier ook zien welke apparaten ik gebruik en hoe ik bezig ben. Ik kan hier ook klanten ontvangen om samen met hen nieuwe dingen te ontwerpen’.

‘Het mooiste van mijn werk’, vervolgt Heidi, ‘vind ik dat ik de klant zijn of haar verhaal kan laten doen over wat zij of hij nodig heeft en dat we daarna samen tot iets moois komen. Als ik het dan kan maken en als de klant dan helemaal blij naar huis gaat: daar doe ik het graag voor, dat geeft mij een goed gevoel’.

Bezoekers zijn van harte welkom in de Berkumshof 4 in Doesburg. Bel of app voor een afspraak: 06-25251752.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑