De organisatie van de Kerstmarkt in Doesburg zoekt particulieren en bedrijven die een kraam willen huren om kerstartikelen te verkopen. Dit jaar is de kerstmarkt op zaterdag 8 december.

Al jarenlang is de Kerstmarkt in de binnenstad van Doesburg een absolute publiekstrekker. Met tienduizenden bezoekers is de ééndaagse markt, traditiegetrouw de eerste zaterdag na Sinterklaas, misschien wel de meest complete Kerstmarkt van de hele regio.

Dit jaar is de markt op zaterdag 8 december. En er zijn nog wat kramen te huur. Wat vragen wij? Gemotiveerde verkopers met een keur aan echte Kerstartikelen. Dat kan van alles zijn, van mooie Kerststukken, tot sfeervolle decoraties in en om het huis. Of wat te denken van heerlijke lekkernijen, warme kleding en lieve kadootjes voor onder de Kerstboom.

Voor de kraamhuur hoeft u het niet te laten want die is al jarenlang één van de laagste van heel Nederland.

De Kerstmarkt in Doesburg duurt van 10.00 tot 19.00 uur. Er zijn kramen te huur buiten in de binnenstad. Ook zijn er in de Grote of Martinikerk plekken tegen een meerprijs.

Naast de meer dan 150 kramen, is er die dag veel live muziek, treden er koren op en staat er een levende Kerststal en zijn de Doesburgse Midwinterhoornblazers van de partij.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om de kerktoren te beklimmen. In samenwerking met het VVV-kantoor kunnen bezoekers om 11.30, 13.00, 14.30 en 16.00 uur, onder begeleiding van een ervaren gids omhoog.

Inschrijven voor een kraam kan via de website www.kerstmarktindoesburg.nl.

Verder zoekt de organisatie naar hulp bij de op- en afbouw van de marktkramen, of andere klussen.

‘Elk jaar moet er een opnieuw een vergunning worden aangevraagd, een indeling worden gemaakt waar alle kramen komen te staan. Ook worden er zangkoren en muziekgezelschappen geboekt, verkeersregelaars benaderd. Kortom er is heel veel te doen voordat het helemaal klaar is’, aldus voorzitter Tobias Verschoor.

Wil je bijvoorbeeld vrijdagavond 7 december meehelpen met de opbouw van de markt? Of op zaterdag 8 december in alle vroegte om verder op te bouwen? En in de avond, na 19.00 uur helpen met opruimen? Dan ben jij meer dan welkom Neem dan contact op via info@kerstmarktindoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.