Op zaterdagmiddag 6 oktober komt Het Kampen Boys Choir weer naar de Martinikerk te Doesburg. Het koor zingt een Choral Evensong. Deze manier van zingen is gebaseerd op de Engelse kathedraalkoortraditie. De Choral Evensong begint om 16.30 uur en duurt ongeveer drie kwartier.

De Martinikerk in Doesburg met zijn fraaie Walcker-orgel leent zich uitermate goed voor de Engelse kerkmuziek. Ook nu weer staan er prachtige muziekstukken op het programma van componisten als Stanford en Parry. De evensong opent met Ubi caritas van Maurice Duruflé.

Zoals gebruikelijk krijgt iedereen de gelegenheid een aantal mooie Hymns mee te zingen. De koor- en samenzang wordt op het orgel begeleid door Sander van den Houten. Het geheel staat onder leiding van dirigent Rintje te Wies.

Het Kampen Boys Choir is een koor naar Engels voorbeeld en bestaat sinds september 2002. Het omvat ongeveer 24 jongens (trebles) en 14 mannen (countertenoren, tenoren en bassen). Het is gebaseerd op de Engelse jongenskoortraditie en het voert dan ook een consequente Engelse koorstijl, niet alleen qua omvang en stembezetting, maar ook in de sterke aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en mannen: alle jongens en mannen krijgen bij het Kampen Boys Choir zangles en een klassieke zangopleiding.

Ieder jaar werken de jongens van het Kampen Boys Choir mee aan alle negen uitvoeringen van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach door De Nederlandse Bachvereniging in o.a. Naarden en het Concertgebouw in Amsterdam.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Foto: Freddy Schinkel