Henk Westra nieuwe wethouder van Doesburg

Doesburg heeft een nieuwe wethouder. D66 is er in geslaagd om op korte termijn een opvolger te vinden voor de vertrekkende wethouder Marleen Huizingh. De nieuwe wethouder wordt Doesburger Henk Westra.


Dat laat fractievoorzitter Wil Hoogstraaten van D66 Doesburg weten. Westra is nu griffier van de gemeente Zevenaar en dus bekend met het lokale ambtelijke apparaat.


‘Henk Westra is Doesburger, woont in Doesburg en zal deze parttime functie in onze stad bevlogen en met plezier ter hand nemen. Hij blijft eveneens, zij het in verminderde mate, werkzaamheden in Zevenaar uitvoeren’, aldus Hoogstraaten in een zojuist uitgebrachte verklaring.


Westra is geboren op 22 mei 1953 in Winterswijk. Heeft rechten gestudeerd in Nijmegen en heeft in Suriname in dienst gezeten. Hij heeft op het provinciehuis in Zwolle gewerkt en is een tijd lang reisleider op de Balkan geweest.


Ook was Westra reisleider in de VS en Canada. Daarna heeft hij privaatrecht gedoceerd aan de Erasmusuniversiteit tot hij vijftien jaar geleden naar Doesburg kwam. Henk Westra heeft vier kinderen.


De huidige wethouder Marleen Huizingh wordt 28 maart benoemd tot wethouder van de gemeente Deventer. Huizingh was slechts negen maanden actief in Doesburg. Haar snelle vertrek maakte veel tongen los.

10 reacties

 1. ankie seegers

  hallo henk,
  hartelijk gefeliciteerd en veel succes gewenst.
  ankie seegers

 2. doesburgje

  “Henk Westra is Doesburger”??? , “Westra is geboren op 22 mei 1953 in Winterswijk”??? dus geen doesburger dus import, helaas…

 3. Frans van der Krul

  Ik maak me zorgen over deze bubbel functie.
  Is dit wel goed voor Doesburg, Wethouder in Doesburg zijn is vlg mij niet een baantje die je er maar bij doet.Staat wel leuk op je CV.Maar ondanks mijn bedenkingen:Henk Westra van harte!

 4. Leo vd Lans

  Frans en doesburgje,

  Deze job blijkt nu eenmaal een parttime baan met een dito inkomen.
  Daar heeft de doesburgse politiek neem ik aan al lang geleden over nagedacht en besloten. Ze kennen de consequenties er van.
  Henk westra woont al jaren lang in doesburg en was vroeger al fractie medewerker bij zijn partij.
  Waarom dan toch van die negatieve geluiden. Wees blij dat hij zich voor onze stad wil inzetten. De term import vind ik een veel te negatieve opstelling.
  Jammer.

 5. Hanny

  @ Leo, de term import wordt door doesburgje te pas en te onpas gebruikt. Als je geen geboren doesburger bent tel je in zijn ogen niet mee al wil je nog zoveel goeds voor Doesburg

 6. Hans

  @ankie,
  Ach ja Henk woont pas 16 jaar in Doesbrug.
  Ben je dan nog steeds geen Doesburger, maar moet je nog steeds als import betiteld worden?
  Wat een kleinzielige gedachten hebben sommige mensen toch.

  Ja en wethouder in Doesburg is wel een parttime baantje.
  Vandaar dat de vorige ook wegging toen ze fulltime in Deventer aan de slag kon.

 7. Leo

  Het is inderdaad wel erg bekrompen denken als je al zo lang in doesburg woont en toch nog buitenstaander zou zijn.
  Wat willen ze nu eigenlijk in doesburg? Voor een koopje een deeltijd wethouder die vervolgens 60 of 70 uur per week paraat moet staan?

  Is er geen ruimte voor werk-inkomen of privé omstandigheden?
  Over sociaal denken gesproken!

 8. Frans van der Krul

  Ook wethouder Bouman heeft ook een dubbel functie en woont in Doesburg, of dubbel functies wenselijk zijn in Doesburg blijf ik me afvragen.

 9. ineke van Elk

  Ik deel de mening dat men heeft gekozen in Doesburg voor een parttime wethouder. Willem Bouman heeft ook een dubbele baan. En hoezo zijn wij – niet geboren Doesburgers- toch altijd import. Ik ken menig “importer” die zich met hart en ziel inzet voor onze geweldige stad. Er bestaat geen import Doesburger alleen een Doesburger.
  Als ik de CV van Henk bekijk, dan lijkt het mij een prima wethouder. Geef de man een kans en dat Marleen voor zichzelf heeft gekozen- ondanks haar beloft aan Doesburg- kom op mensen wat zouden jullie zelf doen als j e voor dezelfde keuze stond.

  Beste Henk, ik ken je niet, maar ik wens je heel veel succes. Laten we niet bekvechten over duobanen maar over kwaliteit, nou die lijkt me gewaarborgd!

  past….

 10. Berry Steenbruggen

  Wanneer de baan in Doesburg te zwaar is dan even kijken hoe Marleen Huizingh het heeft aangepakt. Ex wethouder Huizingh van Deventer heeft gebruik gemaakt van de wachtgeldregeling.. Ze was maar 9 maanden wethouder in Doesburg waar het wachtgeld maar 80% van 5000 euro is en in Deventer is dat 80% van 7000 euro. Dus het was even 5 maanden doorbijten hier in de koekstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑