Herman Geereking: ‘Action staat te popelen’

Herman Geereking, eigenaar van de exercitieloods aan de Barend Ubbinkweg in Doesburg, zegt dat Action staat te popelen zich te vestigen in Doesburg. Ze willen volgens Geereking nog liever vandaag dan morgen starten. Geereking zegt dat Action tot dusver de enige serieuze kandidaat is voor het veel besproken pand naast De Linie.


‘Vijf jaar geleden sprak ik al met Action, toen ik nog in het voormalige Rabobank-pand in het centrum zat. Alles klopte om zich toen daar te vestigen. Alleen wil Action niet laden en lossen op straat. Hun beleid is dat trailers achter het pand moeten komen en niet zichtbaar zijn aan de voorzijde’, aldus Geereking desgevraagd aan DoesburgDirect.nl.


De contacten tussen Geereking en Action zijn altijd warm gebleven, zeker toen het pand aan de Barend Ubbinkweg leeg kwam. ‘Action is de enige aanbieder die concreet is. Ze staan te popelen een filiaal te openen in Doesburg. Ze willen best in het centrum zitten, maar dan moeten ze wel achter het pand kunnen laden en lossen. Lukt dat niet, dan willen ze het liefst in de exercitieloods. Lukt dat ook niet, dan gaan ze naar Dieren’.


Geereking zegt nog steeds te hopen dat de gemeente kiest voor de exercitieloods en dat met name wethouder Bouman zijn tegenargumenten laat varen. Geereking: ‘De aangekondigde juridische strijd is schromelijk overdreven. Als er bezwaren komen en het gaat tot aan de Raad van State, dan duurt dat maximaal twaalf maanden. Het is volgens mij geen argument’.


Volgens Geereking presenteert wethouder Bouman binnenkort een plan om Action in het centrum of in het aanloopgebied te kunnen laten vestigen. ‘Er is onlangs in de lokale politiek achter gesloten deuren gesproken over dit onderwerp. Eind deze maand moet Bouman een plan presenteren aan Action. Ik ben benieuwd welk konijn hij uit de hoed tovert’.


Naast Action is er vanuit een andere hoek interesse getoond voor het pand. Geereking: ‘Ik heb gesproken met een particuliere investeerder. Die wil er een soort vooruitgeschoven polipost van het ziekenhuis in vestigen. Maar dit is nog niet concreet. Zeker niet zo concreet als de Action’.


Bouman liet begin juli weten dat een ontheffing voor de Action om zich te vestigen in de exercitieloods, niet mogelijk is. ‘Als we al vrijstelling zouden willen verlenen, dan komen er geheid bezwaren en die leiden vervolgens al gauw tot een procedure tot aan de Raad van State, duurt al snel twee jaar’, aldus Bouman in juli tegenover DoesburgDirect.nl.


De eventuele komst van Action houdt de gemoederen in Doesburg behoorlijk bezig het laatste jaar. Op DoesburgDirect.nl hebben al velen hun mening gegeven. Met de finale in zicht, zal dit vermoedelijk nog meer toenemen.


Zie ook:
‘Ontheffing voor Action in excercitieloods kan helemaal niet’
Motie VVD-PvdA over Action geparkeerd tot september


5 reacties

 1. Frans

  Wie staat te popelen Geereking of Action?

 2. DuBoucle

  Ik was het niet

 3. t.gijsbers

  ik hoop dat bouwman tot bezinning komt de stadspartij is al lang strijdvaardig. denk eens aan de smalle beurs bouwman nu de feestdagen aan komen scheelt ons dat wel in de portomonee.ik heb het niet breed net als vele andere als het door gaat staat zijn familie wel vooraan de partij voor de minderen wat ze zeggen kom tot actie.

 4. r de maar

  bouman schrap die regels opzij en zet je ego opzij en doe wat je de mensenin de speeltuin beloofd hebt toen je pas begon met je partij sp wij zijn er voor de arbeider denk daar aan terug maar nu horen de arbeiders er niet meer bij? denk aan de mensen met de kleine beurs wat je toen al beloofd hebt denk daar maar aan .

 5. Bart de Jong

  Uiteraard heeft Dhr Geereking belang erbij dat de action er komt, geld is de hoofdmoot!
  Verder zal het hem niet uitmaken wie of wat er komt als het gemeente bestuur maar accoord gaat en hij vangt!

  @ allen? Lees even goed de zinsnede’s van Willem waarin hij aangeeft als er toestemming komt het gezien de bezwaren die komen het 2 jaar kan duren voordat er een uitspraak komt!
  Willem zelf zal niet tegen zijn want ook willem heeft de euro!!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑