De aller mooiste herfstfoto van Doesburg. Daar is DoesburgDirect.nl op zoek naar. Daarom zijn we gestart met de fotowedstrijd ‘Doesburg in de herfst’. Iedereen wordt opgeroepen om foto’s in te sturen. De maker van de beste foto krijgt een culinair arrangement voor twee personen, van en aangeboden door restaurant De Liefde. De wedstrijd begint vandaag en loopt door tot begin december. De opdracht is eenvoud; maak een foto waarbij herfst in Doesburg in beeld wordt gebracht. Laat de creativiteit daarbij de loop en verras de jury.


De jury bestaat uit de vakfotografen Joost de Wolf en Peter Bakker, (reis)journalist Anneke de Bundel en founder van DoesburgDirect, Richard Kok. De vakjury let bij de beoordeling op compositie, belichting, creativiteit en thema intertrepatie.


De winnaar van de wedstrijd krijgt een culinair arrangement voor twee personen aangeboden van restaurant De Liefde in Doesburg. Het gaat om een avondvullend programma met amuse, viergangendiner inclusief wijnarrangement en wijnadvies (zeg maar een mini wijncursus), kop koffie met likeur en bonbons toe. Daarnaast is er een extra prijs in de vorm van een workshop digitale fotografie, gegeven door Joost de Wolf.


Oproep
Inwoners of andere betrokkenen bij Doesburg kunnen hun herfstfoto mailen naar de redactie via richardkokdoesburg@gmail.com. Vermeld bij de aanmelding uw naam en telefoonnummer. Foto’s moeten aangeleverd worden in formaat JPEG en minimaal 1.200 pixels breed zijn. Iedere deelnemer mag maximaal drie foto’s inzenden. Dat mag in een keer, maar ook verdeeld over de wedstrijd periode tot begin december.


Jury


Joost de Wolf

Fotograaf met een voorliefde voor portretfotografie. Doesburger in hart en nieren en gek op mountainbiken. Heeft sinds kort een eigen fotostudio waar regelmatig gefotografeerd wordt voor onderandere; VBK Media (De Fontein/Tirion uitgeverij), Treffer Media (Applaus) maar fotografeerd ook regelmatig op locatie bij auteurs en bedrijven. Joost is ook actief op Twitter.
Anneke de Bundel
Journalist, schrijver van reisverhalen, onderwijzeres maar bovenal wereldburger. Schrijft onder andere voor NRC-Next, Marie Claire, Reizen Magazine en Columbus Magazine. Is allround en verzorgt voor veel van haar reisverhalen de fotografie zelf. Is onder andere te volgen op haar weblog.
Peter Bakker
De veelzijdige fotograaf en eigenaar van Apart Fotografie heeft een brede scope op fotografie. Kinderportretten, groepsportretten, bruiloften, bedrijven, producten, tuinen. De focus ligt daarbij op bruidsreportages en portretten met een grote voorliefde voor kinderportretten. Daarnaast is hij actief bij het filmhuis en loopt hij regelmatig hard om het zitten achter de computer te compenseren.
Richard Kok
Founder van DoesburgDirect.nl. Is verrukt op nieuwe media en de kracht daarvan. Twittert, facebookt en Linkedint zich rot en schrijft, fotografeert en filmt voor het web over Doesburg en horeca. Is tevens community manager van MissetHoreca.nl.

Wedstrijdreglement

1. Algemene voorwaarden voor deelname aan fotowedstrijd:
– inzending van foto’s voor de wedstrijd op www.doesburgdirect.nl/2013 houdt automatisch acceptatie van deze wedstrijdvoorwaarden in.
– de rechten van de ingezonden foto’s blijven te allen tijde bij de fotograaf.
– de deelnemer heeft in alle gevallen het recht op naamsvermelding bij iedere publicatie van één van zijn/haar foto(’s).
– alleen eigen werk is toegestaan.
– de deelnemer bezit alle rechten over de foto. DoesburgDirect.nl is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op www.doesburgdirect.nl/2013 alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt. De inzender vrijwaart DoesburgDirect.nl van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
– de wedstrijdorganisatie is gerechtigd om inzendingen te weigeren die niet aan de wedstrijdvoorwaarden voldoen. De wedstrijdorganisatie kan, maar is niet verplicht om een weigering te onderbouwen.
– inzendingen kunnen onder meer worden geweigerd indien:
a. de foto naar het oordeel van de wedstrijdorganisatie in strijd is met de wet, aan kan zetten tot strafbare feiten, discriminerend of beledigend is voor derden dan wel de privacy van derden onevenredig aantast.
b. de ingezonden foto duidelijke en bewuste elementen van commerciële reclame bevat.
– deelnemers aan deze wedstrijd geven DoesburgDirect.nl het recht de foto in het kader van de wedstrijd te publiceren op www.doesburgdirect.nl/2013.
– de leden van de jury zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
– over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
– de hoofdprijs (eerste prijs) van deze editie “Doesburg in de herfst” is een culinair arrangement voor twee personen aangeboden van restaurant De Liefde in Doesburg.
– voor de winnaar (eerste prijs) en de personen die 2de en 3de worden in de uitslag is er een workshop digitale fotografie, gegeven door Joost de Wolf als extra prijs.
– inzenden is mogelijk tot en met 24.00 uur op 5 december 2011.
– de uitslag en de winnaars worden op een nader te bepalen datum bekend gemaakt, maar uiterlijk voor 20 december 2011.
– de wedstrijdorganisatie kan de winnaars vragen nadere gegevens te verstrekken over de winnende foto c.q. hun werk en werkwijze.
– de aan de winnaars toegekende prijzen worden op een nader te bepalen wijze aan de winnaars te beschikking gesteld.2. Inzendingen:

– inzendingen kunnen uitsluitend digitaal worden opgestuurd naar: richardkokdoesburg@gmail.com
– vermeld in het e-mail bericht het volgende van de maker van de foto;
– voornaam+achternaam
– telefoonnummer
– e-mail adres
– fotoafmeting minimaal 1200px @ 72Dpi (langste zijde 1200pixels) / Jpeg formaat met behoud van Exif info, met kleurruimte s’RGB
– maximaal inzendingen per deelnemer is 3 foto’s
– bestandsnaam foto “achternaam_nummer aangeleverde foto_”.Jpeg
– te laat ingezonden foto’s worden geweigerd, deze foto’s worden niet beoordeeld of gebruikt.
– de wedstrijdorganisatie is niet verantwoordelijk voor eventueel kwaliteitsverlies bij/na inzending.3. Jurering van de inzendingen geschiedt aan de hand van de volgende criteria:

– thema interpretatie “Herfst In Doesburg” (10-20 punten)
– compositie (10-20 punten)
– creatieve benadering (0-10 punten)
– belichtingskeuze ten aanzien van het onderwerp (0-10 punten)

(Beoordeling per foto wordt bepaald door het totaal aantal punten te delen door 6)