Op Beinum West wordt een nieuwe ontsluitingsweg aangelegd. Het gaat om De Strijp, dat evenwijdig loopt aan De Kilder. De ontsluitingsweg komt uit op de Breedtestraat en vormt de verbinding tussen het nieuwe en het bestaande gedeelte van Beinum. De gemeente hoopt dat eind dit jaar de nieuwe ontsluitingsweg gereed is.


‘Tot aan die tijd moeten de nieuwe bewoners gebruik maken van de route langs Campstede, hetgeen weliswaar niet de bedoeling was. Maar het is helaas even niet anders’, zo laat wethouder Willem Bouman desgevraagd weten.


Bouman laat weten dat geprobeerd wordt om eventuele ongemakken beheersbaar te houden via eenvoudige maatregelen. ‘Door een sleufje in de weg. Mogelijk doen we nog wat aanvullends. Al met al allemaal tijdelijk werk’.


Sinds enige tijd worden huizen op Beinum West opgeleverd. In oktober wordt begonnen aan het woonrijp maken van de wijk. Vanaf dat moment wordt de wijk voorzien van onder meer bestrating en openbare verlichting. Gekozen is voor LED straatverlichting. Beinum West wordt daarmee het eerste deel van Doesburg waar deze duurzame vorm van straatverlichting komt.


Foto: Google Maps