Geslaagd jubileumfeest 80-jarig DWV Doesburg

Zaterdag 10 september vierde de Doesburgse zwem- en waterpolovereniging DWV haar 80ste verjaardag rondom zwembad Den Helder. Hoogtepunten waren een zwemclinic van Olympisch kampioen Chantal Groot en een waterpoloduel tussen landskampioen BRC uit Borculo en DWV.


Via een rode loper en omgeven door roodwitte slingers en ballonnen werden bezoekers in de tent op de zonneweide ontvangen. Wethouder Willem Bouman was zo enthousiast dat hij speciaal voor het waterpoloduel zijn polocap meenam. Ook zijn collega-wethouder Fred Jansen, oud-wethouder Frans Hofman en verenigingen uit Doesburg en omgeving gaven acte de presence.


‘Het was een geweldig feest met als hoogtepunten de clinic van topzwemster Chantal Groot en de waterpolowedstrijd van de mannen tegen landskampioen BRC Borculo’, aldus persvoorlichter Jan Bobbink van DWV.


In haar welkomstspeech had bestuurslid Miranda van der Haar lovende woorden voor de jubilaris. ‘We hebben bestuurlijk de nodige versterkingen gekregen, er is een nieuwe waterpolotrainer voor de heren 1 selectie en het zwemkader is bijna op orde. Maar het belangrijkste is dat iedereen bij DWV kan aankloppen. Zowel toppers als recreanten zijn welkom bij ons en met 210 leden zit de groei er weer in. DWV laat veel van zich horen bij diverse evenementen en is niet meer weg te denken in de Doesburgse samenleving’, aldus Van der Haar.


20 juli 1931 zag DWV het levenslicht. In al die jaren heeft de vereniging zich ontwikkeld in golfbewegingen. Soms rustig kabbelend en genietend van fraaie successen, dan weer met felle tegenwind en dreigende onweersluchten. Dieptepunt was de sluiting van het buitenbad Dr. Brandbad in 1987. Met krap vijftig leden stond de vereniging het water letter en figuurlijk tot aan de lippen. In de herfst- en wintermaanden werd er in Didam, Westervoort, Zevenaar, Arnhem of Brummen en zomers in het Hessenbad in Hoog-Keppel getraind.


Opluchting was er toen de Doesburgse gemeenteraad in de begin jaren negentig het groene licht gaf voor de bouw van het overdekte zwembad. In het voorjaar van 1994 opende Den Helder de poorten en groeide DWV als kool naar bijna 250 leden.


Naast het waterpolo kwam er eindelijk weer een zwemselectie bij de Doesburgse club. Deze selectie herbergt al een aantal toppers op nationaal niveau.


Deze talenten startte de festiviteiten met een clinic van oud-Olympisch zwemkampioene Chantal Groot. Het afgeladen zwembad genoot van mooie zwemtechnieken. Als klap op de vuurpijl mocht DWV zwemsters Aniek Bloemendaal tegen Groot de strijd aan gaan op de 50 meter vrije slag. En natuurlijk won Bloemendaal met een neuslengte voorsprong.


Daarna was het beurt aan de waterpoloërs. De Doesburgse mannenploeg vierde afgelopen seizoen het kampioenschap en speelt volgend seizoen in de landelijke derde klasse. Persvoorlichter Jan Bobbink: ‘Toch hebben we met dit team een woelige tijd achter de rug’.


‘De kampioenstrainers Rits van Wijk en Arjon de Kater stopten ermee en we zaten met een probleem. Maar gelukkig zijn we erin geslaagd Jeroen Calvaje van het Edese Polar Bears naar Doesburg te halen’, aldus Bobbink. Calvaje is international en speelde onder meer in Barcelona en Como.


Als beloning voor het kampioenschap speelden “de jonge honden” tegen landskampioen BRC uit Borculo. Na een boeiende wedstrijd moest DWV eervol met 8-12 het onderspit delven.


Daarna verplaatste het feest zich naar de zonneweide waar disjockey Frank Smeenk tot in de late uurtjes iedereen van de stoelen kreeg.

1 reactie

  1. Peter

    complimenten aan de organisatie-commissie. Vond het een prima geslaagd feest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑