Burgemeester Kees Luesink van Doesburg neemt op zaterdag 25 oktober het eerste exemplaar in ontvangst van een boekje dat geheel is gewijd aan de Doesburgse jeugdjaren van Robert Jacob Gordon. Gordon werd geboren in 1743 en woonde er tot zijn zestiende levensjaar. Gordon kwam uit een gegoede familie; het huis in de Veerpoortstraat waar hij woonde werd later bewoond door Van Brakell en bevond zich op de plek waar nu het Van Brakellhofje is.

 

Auteur Herman Staring koos er voor het verhaal op te zetten als een vertelling, waarbij feit en fictie door elkaar lopen. De lezer leert daardoor niet alleen Gordon kennen maar krijgt ook een beeld van hoe het er in Doesburg in het midden van de 18-e eeuw aan toe ging. Daarnaast is er veel aandacht voor Robert Jacobs wapenfeiten in Zuid-Afrika.

 

Het boekje is een uitgave van HetHuisDoesburg. Die organisatie heeft plannen om de komende jaren in totaal zeven van dit soort uitgaven te publiceren. Het boekje van Staring, ‘Robert Jacob Gordon, wetenschapper en nog veel meer’ kost 19,95  euro en is op zaterdag 25 oktober te koop op de Gordondag in de Doesburgse Gasthuiskerk. U kunt het daar laten signeren door de auteur. De oplage is beperkt.

 

Na 25 oktober is het boekje te koop bij Boek en Buro in de Kerkstraat in Doesburg.