Op zondagmiddagen is de Gasthuiskerk in Doesburg regelmatig het podium voor ongewone en experimentele optredens van artiesten op allerlei gebied. Dat is ook het geval op zondag 12 april, wanneer Hermine Deurloo en Rembrandt Frerichs het podium betreden. Zij brengen een mix van spannende improvisaties, sferische filmmuziek met  bijzondere klanken en eigenzinnige composities.

 

U kunt deze twee eigenzinnige en eigenwijze musici zien en beleven op zondag 12 april, van 16.00 tot 17.00 uur in de Gasthuiskerk. De entree is 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Doesburgse VVV (T 0313 479088) of voor aanvang van het optreden bij de Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 41 in Doesburg.

 

Deurloo is een van de meest virtuoze spelers van de chromatische mondharmonica. Ze opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl. Ze bracht eigen albums uit met onder andere Tony Scherr en Jesse van Ruller, werkte met grote orkesten als het Metropole Orkest, en was te zien in films, televisieseries en reclames. Haar veelzijdigheid bereikt zij helemaal met dat ene, kleine instrument.

 

Frerichs wordt geïnspireerd door klassieke en Arabische muziek en experimenteert met vreemde maatsoorten en klanken. Hij staat bekend als een ‘avonturier op te toetsen’ (Trouw). Hij kent het Amerikaanse jazzrepertoire, maar past ervoor om de gebaande paden te bewandelen. Hij debuteerde op 22 jarige leeftijd op het North Sea Jazz Festival. In 2007 werd zijn debuutalbum genomineerd voor de Edison publieksprijs.