Hoornstra Infrabouw uit Doesburg gaat het nieuwe recycleplein en de stadswerf van Doesburg bouwen. Dat hebben gemeente Doesburg en Circulus-Berkel bekendgemaakt. De nieuwe voorzieningen komen op de locatie Den Helder langs de N317 en N338. De bouw start dit najaar.

Wethouder Fred Jansen is blij met de gunning: ‘Mooi dat we nu een volgende stap zetten naar een modern recycleplein voor alle Doesburgers. Ook kunnen we nu concreet aan de slag met de realisatie van de nieuwe stadswerf’.

Bij de bouw is duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt. Zo worden er onder meer zonnepanelen geplaatst. Directeur Henk Knip van Circulus-Berkel: ‘Bovendien kunnen er straks meer stromen gescheiden worden aangeleverd, wat helpt de doelstelling van minder restafval dichterbij te brengen’.

De bouw gaat dit najaar van start. De oplevering staat gepland voor zomer 2017. Op dit moment zijn de milieustraat en stadswerf nog gevestigd aan de Koppelweg in Doesburg. De nieuwe stadswerf zal in eigendom en beheer komen van de gemeente Doesburg. Het recycleplein komt in eigendom en beheer van Circulus-Berkel.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.