Hotel Doesburg waarschuwt voor Boekings – Centrale

Hotel Doesburg waarschuwt Doesburgers voor het Belgische bedrijf Boekings – Centrale. Deze organisatie zou brieven naar Doesburgers hebben gestuurd en ze vervolgens hebben gevraagd om woensdag 28 augustus om 09.30 uur naar Hotel Doesburg te komen om een prijs op te halen. Hoteleigenaar Joop Bergevoet vertrouwt de zaak niet en heeft de reservering van zaalruimte in zijn hotel laten annuleren.

 

Bergevoet werd afgelopen dagen geconfronteerd met mensen die vertelden dat ze een brief hadden ontvangen waarin staat dat ze woensdag 28 augustus om 09.30 uur uitgenodigd worden om in Hotel Doesburg een prijs in ontvangst te nemen.

 

‘Eerst hebben ze een brief ontvangen met het verzoek om een telefoonnummer te bellen. Na het belletje krijgen ze een bevestiging waarin ze worden uitgenodigd voor om hun prijs op te halen. In die tweede brief staat Hotel Doesburg als locatie’, aldus Bergevoet.

 

Op de website van Tros Radar wordt gemeld dat het zeer waarschijnlijk om oplichting gaat. Dat veelal oudere mensen naar een verkoopbijeenkomst worden gelokt om daar producten te kopen. Ze zouden nadien met cash moeten betalen. Bergevoet heeft maandagmiddag besloten om de reservering van de zaalruimte, die gedaan was op een andere naam, te annuleren.

 

‘Op basis van artikel 9.5.4 van de Uniforme Voorwaarden Horeca heb ik besloten om de reservering te annuleren. Dit voelt niet goed en kan onze goede naam schaden’, aldus Bergevoet, die overweegt aangifte te doen bij de politie.

 

6 reacties

 1. Frans Schilderman

  Als dat zo is,meteen aangifte doen.

 2. robert duis

  @Hotel Doesburg.

  Misschien handiger om het allemaal te laten “gebeuren” en ….. de POLITIE ook uit te nodigen.
  Ter plekke de dames / heren “oplichters” aan de tand te voelen en eventueel op te pakken lijkt mij veel
  doeltreffender dan ……… “AANGIFTE” te doen.
  Dan komt het verhaal van “aangifte” op een hele grote hoop bij de Politie en wordt over een half jaar in de
  prullenbak gegooid wegens zogenaamde “onder-capaciteit” bij de Politie of
  een ander niet ter zake doend argument.
  Waarvan AKTE!

 3. Frans Schilderman

  Robert,goed idee.

 4. Mieke Wijnakker

  Waarschijnlijk kun je gerust weglaten, als je de adressen, die je op de brief kunt vinden googled, dan kun je zien dat hetzelfde postbusnummer gebruikt wordt met een andere plaatsnaam en het bedrijf heette toen Euro-Tours en van het adres in België klopt de postcode niet. Deze bedrijven proberen met een leugen (U heeft bij ons een deelname kaart ingevuld) zoveel mogelijk mensen over te halen een prijs te komen ophalen. Wanneer de mensen eenmaal binnen zitten worden ze gehersenspoeld en kopen artikelen, die ze niet nodig hebben of die veel te duur zijn.
  Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat ook zo.

 5. Peter Bettonville

  Ook in Haaksbergen is de Boekings Centrale actief. Mensen worden uitgenodigd een prijs te komen ophalen op 31.10.2013. Voorwaarde is wel dat vooraf wordt aangemeld door een 0900 nummer te bellen dat € 1,30 per gesprek kost De brochure belooft een heleboel extra’s en de volgende tekst is bedoeld om je over de streep te trekken: ” U ontvangt voor de volle 100% de beloofde prijs. Daarnaast een heerlijke maaltijd voor u en uw gasten. Wij willen u nogmaals duidelijk maken dat u geen twijfel hoeft te hebben over de correcte afhandeling. U en uw gasten kunnen zich persoonlijk overtuigen van de correcte uitreiking en dat het om reele zaken gaat.”

 6. A. Verburg

  Deze week hebben mijn ouders ook zo’n brief ontvangen. Ze hebben een LED-tv, een digitale camera, een boodschappenmand en een prijs van ruim 200,00 gewonnen.
  Mijn vader gelooft dit, ik zei direct, dat het rotzooi was. Mijnm moeder moest bellen van mijn vader, krijgt een bandje, en moet maar blijven hangen aan de telefoon ( loopt lekker op, 1,30 euro p.m.).
  Ze moeten echt de ouderen hebben, ik krijg nooit zo’n brief, mijn ouders meermaals.
  En elke keer is het pure oplichterij. Mijn vader is er een keer heen geweest, en inderdaad gaat het puur om de verkoop van dure artikelen, die je stukken goedkoper in de winkel kunt halen, op een agressieve manier!
  Hij heeft ze gewezen op hun brief, dat er letterlijk in staat, war je gewonnen hebt, maar hij werd flink afgepoeierd, moest de brief maar goed lezen, enz…
  Daar moet toch tegen opgetreden worden, ook vanuit Belgie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑