De IJsselkade staat in het middelpunt bij de eerst volgende Culturele Zondag Doesburg op zondag 4 september. Dit mede vanwege het feit dat Hotel Doesburg zich heeft aangesloten bij de culturele organisatie. Hotel Doesburg, gevestigd aan de IJsselkade zal vanaf november 2011 wisselende exposities van diverse kunstenaars verzorgen én daarnaast een gevarieerd programma aan live muziek aanbieden.


Atelier/galerie Per Sonare toont zondag 4 september een nieuwe serie foto’s en foto-objecten met als titel: Vergane Glorie – Nostalgisch blauw. De oude beton centrale aan de IJsselkade in Doesburg is door de mooie lijnen van de kraan, de trechters en de andere gebouwen, voor Marijke Schellekens altijd een fijne plaats geweest om naar toe te gaan, haar fototoestel in de aanslag.


Galerie De Veerpoort, gelegen aan de Veerpoortdijk,  ook behorend bij het IJsselkade project, toont Aboriginal Art; bijzondere kleurrijke schilderijen gemaakt door Aboriginals. Rechtstreeks geïmporteerd uit Australië. In galerie De Swarte Ram is veel nieuw werk van Gerda Drenth te bewonderen en schilderijen van Liesberth Fonkert.


De Culturele Zondag Doesburg is een bijzonder kunstevenement op elke eerste zondag van de maand. Een route langs bijzondere galeries, ateliers, musea, horeca en podia. Met elke zondag een nieuw aanbod van kunst en cultuur. De route loopt door de oude binnenstad en langs de IJsselkade van de Hanze Stad Doesburg.