Informatieavond over gebruik van deelauto’s in Doesburg

GroenLinks Doesburg houdt maandag 7 mei een informatieavond over deelname aan deelautosysteem Wheels4all in Doesburg. Tijdens deze avond wordt er meer verteld over Wheel4all en is er uitgebreid gelegenheid voor het stellen van vragen. De informatieavond is vrij toegankelijk voor belangstellenden.


Veel mensen hebben een tweede auto, waar ze volgens GroenLinks Doesburg weinig gebruik van maken. Een buurtauto kan dan een goed en milieuvriendelijk alternatief zijn. Door de tweede auto te vervangen door een deelauto is het mogelijk om al snel geld te besparen, aldus GroenLinks. Wheels4all biedt diverse abonnementen. Een veelvoorkomend abonnement kost vijf euro per maand, bij gebruik kost de auto 2,50 euro per uur en 24 cent per kilometer. Dit is inclusief benzine en alle vasten lasten.


GroenLinks Doesburg: ‘Daarnaast levert deelname aan een deelauto aantoonbaar milieuwinst op. Uit onderzoek blijkt dat deelautogebruikers 13 tot 33 procent minder kilometers rijden dan bestuurders die eigenaar zijn van een auto (bron: Milieu Centraal). Bovendien zijn deelauto’s zuinige auto’s van maximaal vier jaar oud. De gemiddelde eigen auto is zeven jaar oud en scoort vooral op luchtvervuiling slechter’.


GroenLinks ziet graag dat er in Doesburg buurtauto’s worden geplaatst van Wheels4all. Dat kan alleen als er voldoende belangstellenden zijn. GroenLinks nodigt inwoners uit voor een informatieavond. Tijdens deze avond wordt er meer verteld over het deelautosysteem en is er uitgebreid gelegenheid voor het stellen van vragen.


Programma informatieavond – maandag 7 mei vanaf 20.00 uur

20.00 uur: Aanvang met koffie/thee

20.15 uur: Welkomstwoord door Kees van Immerzeel (raadslid GroenLinks Doesburg)

20.25 uur: Inleiding over Wheel4all door Angelique Ende (secretaris GroenLinks Doesburg)

20.35 uur: Presentatie over Wheel4all in de praktijk door Els Limburg (coördinator Wheels4all Dieren)

21.00 uur: Pauze

21.10 uur: Gelegenheid voor stellen van vragen

21.30 uur: Einde


Locatie
Koppelweg 18 – 6982 AE – gelegen naast de stadswerf


Aanmelden
Via doesburg@groenlinks.nl


2 reacties

  1. W.v.D

    dan moet je deze optie niet elke dag gebruiken voor je werk want reken maar uit:
    op een dag 8 uur + 1 uur voor heen en terug is, 9x€2.50=€22.50(per dag)x5(dagen)x4 (weken) + €5 per maand =€450.- per maand en dan de 24 cent per km, ik ga toch maar met een 2de auto(als ik die had).
    misschien een idee iedereen een fiets of een elektrische scooter is nog milieu vriendelijker…..maar succes als er mensen zijn die je er mee kunt helpen…

  2. insureyourcaronline.com

    Life is short, and this article saved valuable time on this Earth.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑