Op woensdag 13 juni organiseert Sportclub Doesburg in samenwerking met Breedtesport Doesburg een Scholentoernooi Veldvoetbal voor de groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen in Doesburg. Het toernooi vindt tussen 13.00 uur en 17.00 uur plaats op de sportvelden van SC Doesburg op de Oranjesingel. De kinderen kunnen zich opgeven tot en met 8 juni.


Het schoolveldvoetbaltoernooi vindt plaats op woensdag 13 juni. Er wordt gespeeld in twee categorieën, namelijk teams uit groep 5-6 en teams uit groep 7-8. Elke categorie speelt op een half veld.


De teams bestaan uit minimaal 7 spelers en een begeleider van 18 jaar of ouder. Dat kan een leerkracht, een ouder of een ander persoon zijn. Deze persoon wordt door het team zelf gekozen. De kinderen betalen bij de inschrijving een bedrag van 1 euro per persoon. Door Sportclub Doesburg worden prijzen beschikbaar gesteld.


Via een praatje in de klassen van breedtesport, posters in de scholen en supermarkten en via media waaronder DoesburgDirect.nl worden de kinderen op de hoogte gebracht.  Vervolgens kunnen zij via breedtesportdoesburg@hotmail.com het team inschrijven.


Een team mag zelf een leuke naam verzinnen en bij inschrijving moet bekend zijn wie de begeleider van het team is. Inschrijven kan tot en met vrijdag 8 juni.