Zangers afkomstig uit Engeland, Schotland, Noord-Ierland, de Verenigde Staten en Nederland geven op 3 mei om 20.00 uur een concert in de Martinikerk in Doesburg. Het internationale koor staat onder leiding van Doesburger JanJoost van Elburg.

Naast een aantal imposante dubbelkorige werken van de Renaissancecomponisten Tomás L. de Victoria en Orlando di Lasso zal van de Italiaanse componist Pietro Paolo Bencini een dubbelkorig magnificat met continuobegeleiding uitgevoerd worden, dat voor de Cappella Giulia in Rome was gecomponeerd.

Na een intermezzo voor orgel en Theorbe volgen drie werken van moderne componisten voor koor a cappella: Het verstilde I Am the True Vine van de Estse componist Arvo Pärt op tekst uit Johannes 15; De boetepsalm 51 Miserere in een zetting van de Schotse componist James MacMillan; De Missa Triueriensis van de Engelse componist Gabriel Jackson vormt de afsluiting van dit gevarieerde programma.

Medewerking wordt verleend door de organist Wim Dijkstra, en de Theorbespeler Harjo Neutkens.

Het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. Deuren zijn open om 19.30 uur. De toegang is vrij, er wordt een vrijwillige gift bij de uitgang gevraagd.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.