Intocht Sint Nicolaas in Doesburg op 16 november

Op zaterdag 16 november arriveert Sint Nicolaas weer in ons land, als eerste bezoekt hij dan Groningen. Volgens de laatste berichten zal de Sint direct daarna met zijn pakjesboot de IJssel afreizen en zijn opwachting maken in Doesburg. Vanaf 13.00 is er aan de IJsselkade bij de tribune weer heel veel te beleven. De kinderen, ouders en grootouders kunnen weer oefenen om Sinterklaas op gepaste wijze welkom te heten, ze zullen lekker swingen, dansen en zingen.

 

Hotel Doesburg zal zorgen voor een “opwarmertje”. Om 13.30 uur hoopt de Sint met zijn boot aan te leggen en voet aan wal te zetten in Doesburg. Nadat hij is welkom geheten door vele kinderen en hun ouders en zal Sint ruim de gelegenheid nemen om de kinderen te begroeten.

 

Net als in voorgaande jaren zal de Sint weer tientallen Pieten meebrengen naar Doesburg. Zijn eigen Muziekpieten komen natuurlijk ook weer met de boot mee en zullen er beslist weer een gezellige boel van maken.

 

Om ongeveer 14.00 uur vertrekt het rijtuig van de Sint met zijn Pieten onder begeleiding van het muziekkorps vanaf de IJsselkade via de Veerpoortdijk, Korte Veerpoortstraat, Veerpoortstraat en Roggestraat naar het stadhuis. Op het bordes zal de Sint door burgemeester Luesink worden ontvangen.

 

Daarna wordt er een rondrit gemaakt door de binnenstad, waarvan de winkelstraten zijn afgesloten voor het verkeer. De route van de rondrit is: Gasthuisstraat, Bergstraat, Meipoortstraat, Zandbergstraat, Ooipoortstraat, Helmigstraat, Zandbergstraat, Meipoortstraat, Kerkstraat. Daar zal de Sint uitstappen en te voet de stad ingaan.

 

Van ongeveer 15.15 uur tot 16.15 uur zal de Sint in de Meipoortstraat bij ijssalon Hendrick zitting houden voor de kleinsten onder ons, zij kunnen, even weg van de drukte op straat, in alle rust een bezoekje brengen aan de Sint.

 

In de winkelstraten is die middag van alles te doen en een aantal Pieten zal, samen met de kinderen gaan “stoepkrijten” om zo de straten te versieren voor Sinterklaas. Ook de disco-Pieten zijn weer present dus het zal een vrolijke boel worden. Om ongeveer 16:15 uur zal Sinterklaas op de driesprong de trekking doen van “Het grote kado”, beschikbaar gesteld door de Doesburgse Ondernemersvereniging.

 

Hanzestad Radio gaat vanaf zondag 10 november een speciaal Sinterklaasjournaal uitzenden waarin ze ook gaan proberen Sinterklaas zelf in de uitzendingen te krijgen. Niemand hoeft de aankomst van Sinterklaas op de IJsselkade op 16 november te missen want vanaf half één zorgt Hanzestad Radio voor een rechtstreeks verslag, terwijl de beelden van de aankomst in een live-stream gevolgd kunnen worden via DoesburgTV.

 

Ook op zaterdag 30 november zijn de Pieten weer in de binnenstad. Vanaf elf uur zijn ze aanwezig en ook de disco-Pieten zijn weer in de stad te vinden.

 

Sinterklaas

 

2 reacties

 1. Hanzestad Radio

  Zondag 10 november is er een ingelaste uitzending van het Sinterklaas journaal op Hanzestad Radio.
  Dit gaat gebeuren om 10.30 uur +/- .
  Als het goed is schakelen we direct over naar het pakhuis van de Sint.

 2. Hanzestad Radio

  Vergeten Pakjes
  Zondag 10 november werden wij benaderd door Pakjes Piet vanuit Madrid.
  Door een fout in de communicatie is hij de brief van burgemeester Luesink kwijt geraakt en is Sinterklaas vertrokken naar Holland zonder de pakjes van de kinderen in Doesburg. Ons is daarom gevraagd een oplossing te bedenken om de pakjes vanuit Madrid toch naar Doesburg te krijgen. Maandag 11 november gaan we een oplossing daarvoor zoeken. We hopen alle pakjes op 16 november toch op de kade te krijgen en op tijd. Wij doen ons best!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑