Is Doesburg Binnenste Buiten toe aan verandering?

Meerdere malen gehoord op de braderie: ‘Doesburg Binnenste Buiten duurt te lang en het is ieder jaar hetzelfde’. Daarmee rijst de vraag of vier dagen niet te veel is (misschien naar drie en dan vrijdag, zaterdag en zondag?) en of het programma aan vernieuwing toe is. Wat zijn jullie ideeën hierover? Moeten er veranderingen plaatsvinden? En zo ja, welke?

 

9 reacties

 1. Paul Hamer

  Ik vind het nog steeds een geweldig evenement. Voorlopig wordt Doesburg weer goed op de kaart gezet. Als ik het niet leuk zou vinden, dan ging ik er niet naar toe. Blijkbaar gaan de “klagers” toch naar de stad om een oordeel te vellen.

 2. Bjorn Schunck

  Het gaat niet bepaald met de tijd mee vind ik, op 1 van de avonden een dance festival bijvoorbeeld zou al een hele leuke verandering zijn voor de jeugd. Bijvoorbeeld een dance tour zoals in Arnhem en Doetinchem.

 3. Peter van den Broeke

  Allereerst een groot compliment aan het organiserend bestuur van DBB!! Dat hebben deze mensen wel verdiend. En natuurlijk niet alleen het bestuur maar zeker ook de vele vrijwilligers die zich weer vier dagen hebben uitgesloofd voor DBB. Dank allemaal.
  Kijk, dat je met zo’n evenement met je tijd mee moet staat vast. Vraag is alleen wat de mogelijkheden zijn en de daarbij horende kosten want iedere verandering kan kosten met zich mee brengen. Ik ben er van overtuigd dat het bestuur er alles aan doet om attractief te blijven.
  Wat ik persoonlijk een beetje gemist heb is het straattheater van destijds. De humor van de verschillende artiesten was altijd geweldig. Misschien kan zoiets weer terugkomen.
  Succes met alle reacties op bovenstaand bericht.

 4. Willy van Dooren

  die 4 dagen zijn niet het probleem denk ik maar dat het na anderhalve week na de kermis al DBB is, daar mag van mij wel iets meer tussen zitten. dus of de kermis verschuiven naar 3/4 weken eerder dan nu of de DBB 3/4 weken naar voren schuiven… dit is ook beter denk ik voor het financiële plaatje van de bezoekers en de Doesburger zelf.

 5. Esther Markerink

  Ik ben zelf standhouder geweest dit jaar tijdens de Pinkstermarkt in Brummen, ben benieuwd of daar Doesburgers zijn geweest.. (Ondanks dat er slecht weer was geweest) waren er diverse thema-pleinen en straten o.a. smikkelplein, curiosastraat, boekenstraat, museumplein en nog veel meer.. Ook mochten er diverse marktkooplieden ( met hun eigen branches ) er ook staan met hun waren, mooie mix stond er. En dat voor 1 dag. Overigens de de 2 personen die achter dit idee stonden brachten veel bezoeken aan (jaar)markten in andere plaatsen ter inspiratie voor de Pinkstermarkt.
  Wellicht een idee voor de mensen van de organistatie van de DBB en ook D.O.V. doe inspiratie op..
  Vraag alle musea`s maar ook de sportclubs die Doesburg heeft.
  Een frisse kijk op dit bestaande evenement zou wel op zijn plaats zijn, niks ten nadele van alle vrijwilligers die alle 4 dagen klaar hebben gestaan.. Ben zelf vrijdagavond erover gegaan en niet om te `klagen`. Jammer genoeg was er geen sfeer, ook al waren sommige winkels die dicht zaten, lege kramen das is jammer op de normaal drukste avond!..
  Ook ben ik het eens met w.v. Dooren plus het hanzefeest binnen 7 weken 3 grote evenementen voor Doesburg is veel. Uitsmeren over de zomer kan altijd maar kijk ook maar evenementen in de omgeving niet dat alles te gelijk valt.

 6. robert duis

  @DBB.

  Iets meer “planning” c.q. coördinatie tussen de talrijke groepen die zich bezig houden met “BLAASMUZIEK”
  en dat dan voornamelijk t.o.v. de orkesten, die op een “vast punt” spelen.

  Voor de terras-zitters niet aangenaam om twee orkesten door elkaar heen te horen “toeteren”.

  DBB en de KERMIS iets uit elkaar halen v.w.b. de data lijkt mij geen onverstandig voorstel.

  Hetzelfde geldt voor het idee om de woensdag “eraf” te halen.

  En wat “veranderen” betreft: “Niet elke verandering is een verbetering!”
  Dus wat mij betreft: Laten zoals het IS!

 7. Hetty Jansen

  Goedemorgen. Ik denk, en velen met mij, dat het inderdaad een oppepper nodig heeft. Dit jaar is helaas de kindermarkt ivm het slechte weer verschoven naar de kerk op de grote markt. Het zou misschien beter zijn geweest om deze helemaal op die dag af te lasten en het op de zaterdag, wanneer er veel meer mensen komen (tantes neven nichten ooms enz ) te laten plaatsvinden. Ook de inhoud van wat er op de kramen ligt moet spannender. Gooi er particulieren doorheen met leuke 2e hands spullen (rommel en curiosa markt) voor volwassenen. Meeste mensen vinden snuffelen door leuke spulletjes geweldig. Waarom halen sportclubs met zo n markt altijd veel geld op. Gooi er een rad van fortuin in. Mensen zijn gek op gokken en het winnen van een slagroom taart. Alles voor DBB. Ik denk dat er nog veel meer te halen valt. Berthy

 8. Nora Loman

  de braderie is hard toe aan vernieuwing. De sfeer was er dit jaar niet( deels ook door het weer op de eerste dag). De kramen, die er waren, bood niks nieuws, er waren teveel gaten!
  Op zaterdag was er wel de sfeer door de aanwezige bands. Alleen de afsluiting was een flop, de bands liepen al weg, terwijl het publiek een opzwepende afsluiting verwachtte.
  Wat ontbreekt er: verrassende /vernieuwde kramen ( zoals bv bij de hanzefeesten) , te weinig straatartiesten, probeer thema’s uit. Zoals die zaterdag met 1 bepaald soort muziek. ( elke avond iets verrassends, waar mensen op af komen)
  Maak meer reclame voor dit evenement. De dure glossy kwam niet bij iedereen door de bus! Je moet het hebben van de mensen van buiten of de toeristen!
  Maak gebruik van wat de mensen op dit moment willen: streekproducten/meer tweedehands spullen/ biologische zaken/ etc. ook het tijdstip is belangrijk, in de maand juni /juli struikel je over de jaarmarkten/braderieën. Ik denk dat onze braderie nog steeds een begrip is, maar het moet wel anders, anders komt er volgend jaar geen kip meer!

 9. Richard Kok

  Goede, inhoudelijke reacties. Dank daarvoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑