De Muziekcorps der Voormalige Schutterij Doesburg houdt op zaterdag 9 november haar jaarconcert “Dance in Harmonie”. Dit jaar is het thema van het jaarconcert “dans” en zijn er verschillende dansgroepen uitgenodigd om te dansen op de muziekstukken van het orkest. Er is samenwerking gezocht met lokale folkloristische dansgroep De Meulenvelders, Vida Studio’s uit Zevenaar, JazzDansschool Bertha Huls uit Doetinchem en Chara Dancing uit Wageningen.

 

De stukken lopen uiteen van streetdance tot klassiek ballet en van folkoristische dans tot ballroom. ‘Het belooft een speciaal concert te worden waar hard op gestudeerd is door de leden van de vereniging. Ook zal het opleidingsorkest spelen op dit concert, wat pas in september is begonnen in een nieuwe opzet. Leerlingen mogen sneller in het opleidingsorkest plaatsnemen, zodat ze kunnen ervaren hoe leuk het is samen muziek te maken’, aldus Nicolette Vree van de Muziekcorps der Voormalige Schutterij Doesburg.

 

Daarnaast zal de slagwerkgroep van de vereniging een deel van het programma voor zijn rekening nemen met slagwerk en percussie stukken. Vree: ‘Al met al goede redenen om te komen kijken naar dit spectaculaire programma’.

 

Het concert op zaterdag 9 november is in het Martinus Atrium, Jul. van Stolberglaan 3 in Doesburg, om 19:30 uur (zaal open 19:00 uur) en de entree is gratis.